Praktijk Sinusbeheer van grasvegetaties Nijkerk

Wilde bijen, vlinders en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start SLG een biodiversiteitsproject in de gemeente Nijkerk. Een van de onderdelen van dit project is een praktijkcursus Sinusbeheer van grasvegetaties voor de Werkgroep Biodiversiteit.

Sinusbeheer

Sinusbeheer is een specifieke invulling van ecologisch beheer, speciaal gericht op een geschikte leefomgeving van bestuivers zoals wilde bijen en vlinders.

Deze bijeenkomst start met een presentatie over sinusbeer. Na de presentatie krijgt de groep buiten een training ‘veilig werken’ (ARBO) voordat ze aan de slag gaan met de zeis. Ook de verwerking van maaisel in een ‘muizenruiter’ staat op het programma. Deze cursus is enkel voor leden van de op te richten Werkgroep Biodiversiteit Nijkerk. Het volgen van de webinar Sinusbeheer van grasvegetaties is verplicht voor deelname aan deze cursus.

Als vrijwilligers zich verder willen bekwamen in het zeisen dan kunnen zij zich aanmelden voor de zeistrainingen die SLG jaarlijks organiseert.

Meer informatie over datum en locatie volgt.

Aanmeldformulier Praktijk Sinusbeheer van grasvegetaties Nijkerk september 2021

Met dit formulier meldt u zich aan voor de praktijk Sinusbeheer van grasvegetaties Nijkerk in september 2021. U kunt alleen deelnemen als u ook de webinar Sinusbeheer op 8 september heeft gevolgd. Potentiële leden van de werkgroep Biodiversiteit krijgen voorrang voor deelname. De velden met * zijn verplicht.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook eens op: