Poelen.nu praktijkdag in Berkelland

Voor iedereen die belangstelling heeft voor poelen in de gemeente Berkelland, organiseren we een praktijkdag poelen op zaterdag 4 september in Neede. In deze praktijkcursus leren we je waar je op moet letten om de onderhoudstoestand van een poel te herkennen. Doel is dat je zelfstandig de poelen in de gemeenten Berkelland kunt beoordelen op de website Poelen.nu. Met de gegevens die tot en met half oktober 2021 worden ingevoerd maken RAVON en SLG een advies voor de gemeente waar de hoogste prioriteit is in onderhoud van de poelen.

We zullen samen scheppen in de poel om het leven in de poel te bekijken en ingaan op het beoordelen van de onderhoudstoestand. Adviseur Eward Timmerman zal vertellen hoe je praktisch zou kunnen beheren om de poel goed te onderhouden, om zo beter inzicht te krijgen bij de beoordeling van een poel. En we gaan in op hoe je via de website Poelen.nu een poel kunt beoordelen en hoe je dat invult.

Wanneer en hoe laat:
De praktijkochtend vindt plaats op zaterdag 4 september van 10.00 tot 12.00 uur.

Locatie:
Het terrein ligt aan de Koeweidendijk (Neede). Navigeren gaat het beste op het volgende adres: Koeweidendijk 12, 7161 RJ Neede (Bernadettebos Avelijn). Hier kan ook geparkeerd worden.

Zorg dat je zelf voldoende water mee hebt, dat hebben we niet op locatie. Zorg bij regen voor gepaste kleding, bij zon voor bescherming van je hoofd, zonnebrand en nog meer water.
Stevige schoenen en lange broek (tegen teken) zijn handig. We gaan in principe niet de poel in. Wij zorgen voor schepnetten en ander materiaal.

Aanmelden voor de praktijkdag poelen is verplicht en kan per mail bij Eward Timmerman van SLG: e.timmerman@landschapsbeheergelderland.nl.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel