Poelen.nu praktijkdag in Berkelland

Voor iedereen die belangstelling heeft voor poelen in de gemeente Berkelland, organiseren we een praktijkdag poelen op zaterdag 4 september in Neede. In deze praktijkcursus leren we je waar je op moet letten om de onderhoudstoestand van een poel te herkennen. Doel is dat je zelfstandig de poelen in de gemeenten Berkelland kunt beoordelen op de website Poelen.nu. Met de gegevens die tot en met half oktober 2021 worden ingevoerd maken RAVON en SLG een advies voor de gemeente waar de hoogste prioriteit is in onderhoud van de poelen.

We zullen samen scheppen in de poel om het leven in de poel te bekijken en ingaan op het beoordelen van de onderhoudstoestand. Adviseur Eward Timmerman zal vertellen hoe je praktisch zou kunnen beheren om de poel goed te onderhouden, om zo beter inzicht te krijgen bij de beoordeling van een poel. En we gaan in op hoe je via de website Poelen.nu een poel kunt beoordelen en hoe je dat invult.

Wanneer en hoe laat:
De praktijkochtend vindt plaats op zaterdag 4 september van 10.00 tot 12.00 uur.

Locatie:
Het terrein ligt aan de Koeweidendijk (Neede). Navigeren gaat het beste op het volgende adres: Koeweidendijk 12, 7161 RJ Neede (Bernadettebos Avelijn). Hier kan ook geparkeerd worden.

Zorg dat je zelf voldoende water mee hebt, dat hebben we niet op locatie. Zorg bij regen voor gepaste kleding, bij zon voor bescherming van je hoofd, zonnebrand en nog meer water.
Stevige schoenen en lange broek (tegen teken) zijn handig. We gaan in principe niet de poel in. Wij zorgen voor schepnetten en ander materiaal.

Aanmelden voor de praktijkdag poelen is verplicht en kan per mail bij Eward Timmerman van SLG: e.timmerman@landschapsbeheergelderland.nl.

Ook interessant

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Elden

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws