Organiseer mee met de Landelijke Natuurwerkdag!

Een man en een vrouw werken in de natuur

Vrijdag 5 en zaterdag 6 november is het weer zo ver: De Landelijke Natuurwerkdag! Op deze dagen gaan jong en oud samen naar buiten om te werken aan behoud en herstel van natuur en landschap. Naar verwachting zijn er 500 locaties waar de handen uit de mouwen gestoken worden. Ook in Gelderland zijn al verschillende locaties bekend waar vrijwilligers aan de slag gaan. Lijkt het jullie leuk om met je eigen vrijwilligersgroep een werklocatie te verzorgen en nieuwe (potentiele) vrijwilligers te verwelkomen? Lees dan snel verder…

Schoolkinderen aan de slag

Buiten is goed voor de ontwikkeling van kinderen! Dat blijkt uit onderzoek van Agnes van den Berg. Natuur nodigt kinderen uit tot bewegen  en stimuleert gevarieerd en creatief speelgedrag. De Natuurwerkdag nodigt leerlingen daarom uit buiten mee te komen helpen en meer te ontdekken over hun eigen leefomgeving. De leerlingen:

  • Krijgen een buitenlesdag in de buurt van de school en ervaren hoe het is om samen buiten bezig te zijn in de natuur.
  • Doen mee aan de grootste vrijwilligersactie in het groen en leveren een bijdrage aan het onderhoud van natuurterreinen en kwaliteit van eigen leefomgeving.
  • Leren over hun directe leefomgeving en de planten, dieren en mensen die met elkaar in een ecosysteem leven.
  • Zijn actief en gezond buiten bezig en leren veilig werken.

Op vrijdag 5 november bieden we dit jaar de kans aan scholen om mee te doen met de Natuurwerkdag. Ken jij een school die graag met de bovenbouw kinderen op jouw locatie aan de slag wil op 5 november? Of wil je graag als groep aan de slag met een schoolklas? Neem dan contact op met Birgit Jilesen.

Coronamaatregelen

Op alle locaties van de Natuurwerkdag staat veiligheid centraal. We vinden het belangrijk dat de organisatoren en deelnemers veilig kunnen werken en iedereen deel kan nemen aan de Natuurwerkdag. Wij geven advies over de coronamaatregelen die je kan nemen op de locatie.

Meld je locatie aan

Wat leuk dat je een klus wilt organiseren op de Natuurwerkdag! Vanaf juli t/m begin oktober 2021 is het mogelijk om een Natuurwerkdaglocatie aan te melden. Dat kan via de website van de Natuurwerkdag of door contact op te nemen met de coördinator van de Natuurwerkdag van Gelderland, Birgit Jilesen.Na aanmelding wordt de klus beoordeeld, de coördinator zal contact met je opnemen om te laten weten of er nog ruimte is voor deze klus. Het kan dus zijn dat jou klus wordt afgekeurd. Houd hier rekening mee en wees tijdig met het indienen van een natuurwerkdaglocatie. Dan is de kans groter dat er ruimte is voor jouw klus.cLet op: Heb je al eerder deelgenomen aan de Natuurwerkdag met je natuurwerkdaglocatie? Neem dan contact op met de coördinator in jouw provincie.

LandschappenNL is initiatiefnemer van de Natuurwerkdag.
Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert deze dag in de provincie Gelderland.
De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt dankzij de Postcode Loterij.