Opening 50ste Klompenpad groot feest

Notabelen_bij_onthuld_paneel_Doesburgermolenpad_kleinOp vrijdag 9 mei openden we het 50ste Klompenpad; het Doesburgermolenpad. Ruim 120 gasten luisterden naar de inspirerende en humorvolle toespraken van maar liefst twee Commissarissen van de Koning. Na de onthulling van het startpaneel genoot het gezelschap onderweg op de route van een schitterende avondlucht. Aangekomen bij de Doesburgermolen, de naamgever van het Klompenpad, keek men samen met omwonenden naar de voorstelling van Circus Klomp. De afsluiting met het eerste gebrouwen bier van granen van de eng maakte het feest compleet. De gemeente Ede heeft er een bijzonder Klompenpad bij! Bekijk de fotoreportage.

Het Doesburgermolenpad is het 50ste Klompenpad in Nederland en dat was reden voor een grootst openingsfeest met hoog bezoek.

Dat er twee Commissarissen van de Koning bij een evenement aanwezig zijn komt niet veel voor. CdK Utrecht, de heer Van Beek gaf zelf ook aan; “Dan moet het ook om iets bijzonders gaan. De opening van het 50ste Klompenpad is dat ook”.
CdK Gelderland, de heer Cornielje vertelde dat hij zelf graag wandelt en bekend is met de Klompenpaden. Als fervent wandelaar weet hij waar de wandelaar behoefte aan heeft: “Het uitleggen van de route is één, maar een pad goed onderhouden is nog belangrijker”. Hij roemt de inzet van de vele vrijwilligers van de Klompenpaden die ervoor zorgen dat alle paden goed gemarkeerd en onderhouden worden en blijven. De ambitie van de Provincie Gelderland is om het wandelen te bevorderen. “Het concept van de Klompenpaden sluit daar mooi op aan” aldus Cornielje.
Ook de burgemeester van Ede, de heer Van der Knaap is fan van de Klompenpaden. “Het is niet voor niks dat Ede de meeste Klompenpaden heeft. Op deze manier kan ik met de nieuwe wethouders het landschap in om het mooie buitengebied van Ede te laten zien en hen te leren kennen”. Hij benadrukte dat de coproductie van de makers van de Klompenpaden, Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland, resulteert in een provinciegrensoverschrijdend wandelconcept waar de hele regio trots op kan zijn!
Heemraad van het Waterschap Veluwe Vallei, mevrouw Brouwer is trots op de betrokkenheid van het waterschap bij de Klompenpaden. Al vanaf het begin van de Klompenpaden, 11 jaar geleden, levert het waterschap een bijdrage. En dat blijft ze in de toekomst ook doen. Ook zij feliciteerde vooral alle bewoners, grondeigenaren en vrijwilligers met het succes dat de Klompenpaden inmiddels zijn.

Het Doesburgermolenpadonderweg_Doesburgermolenpad_klein
Het Doesburgermolenpad is 8 km lang en loopt over een deel van de bestaande molenroute. De wandelaar komt langs een oude wildwal, over de eng, over het kerkenpad, over de voormalige heide en langs historische plekken van de Doesburgerbuurt. Dit is het zesde Klompenpad in de gemeente Ede en er is gezocht naar verbindingsroutes met de andere Klompenpaden. Via het Doesburgermolenpad kan er overgestapt worden op het Meulunterenpad of het Turfvelderpad. Bekijk het Doesburgermolenpad.