Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Zaterdag 30 oktober organiseert de Bosbrigade Nunspeet een open dag voor belangstellenden in landschappelijk erfgoed. De Bosbrigade is twee jaar geleden opgericht om het erfgoed in de Nunspeetse bossen op te sporen en te behouden. Denk aan oude hakhoutstoven en oude walpatronen. Vrijwilligers uit de omgeving van Nunspeet hebben vorig jaar onder begeleiding van Probos en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het erfgoed in het Zuiderbos geïnventariseerd. Op zaterdag 30 oktober wordt een toelichting gegeven op de resultaten en het onderhoudsplan. We gaan vervolgens een aantal van deze oude elementen bekijken in het bos. Ook kun je ‘s middags mee helpen om een oude boswal weer zichtbaar te maken. De open dag vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur. We komen om 10.00 uur op de fiets bijeen bij het Aortjes Huis, Klarenweg 150 te Hulshorst. Een eenvoudige lunch wordt ter plaatse verzorgd. Aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.

Nieuwe vrijwilligers welkom

De gemeente Nunspeet, Stichting Probos en SLG hebben twee jaar geleden bewoners betrokken bij het landschappelijk erfgoed in de bossen rond Nunspeet. Vrijwilligers uit Nunspeet en omgeving hebben een cursus gevolgd voor het herkennen en inventariseren van erfgoed in bossen. De Bosbrigade Nunspeet moet het bijzondere erfgoed in de bossen behouden voor de toekomst. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom en kunnen zich aansluiten bij de Bosbrigade.

Bijzonder erfgoed in Nunspeetse bossen

Bij erfgoed denken we vaak aan monumentale gebouwen. Minder bekend is dat bossen veel erfgoed herbergen. Projectleider Martijn Grievink van SLG vertelt: “In de bossen rond Nunspeet ligt uniek erfgoed verscholen. Denk hierbij aan oude walpatronen, grafheuvels en oude hakhoutstoven. Sommige van deze elementen zijn zeldzaam, streekeigen en komen alleen voor in bossen. We zijn samen met bewoners in de bossen op zoek gegaan naar bekende én onbekende elementen, van de gebaande paden en dwars door de bossen. We hebben de elementen vast gelegd en beschreven en hoe we het gaan beheren. Met als doel om dit bijzondere erfgoed op lange termijn samen met bewoners te behouden”.

De Bosbrigade Nunspeet is een project van de gemeente Nunspeet, Probos en SLG.

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Ik meld me aan voor de open dag van de Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober. De velden met * zijn verplicht.
    Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Ook interessant

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Elden