Op Vollenhof is Gelders Boerenerf 2014

Hoeve op Vollenhof te Wezep in de gemeente Oldebroek is Gelders Boerenerf 2014. Op de tweede plaats eindigde De Kranenburg in Kranenburg en als derde Den Oude Dijk in Herwijnen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het prachtige Romaans Gotische dorpskerkje in Leur, een kleine buurtschap in de gemeente Wijchen, maakte gedeputeerde mevrouw Josan Meijers op 22 november de winnaar bekend. Ze las een samenvatting van het juryrapport voor en overhandigde de prijswinnaars bloemen en streekproducten.

Zorgboerderij

Sinds 2010 heeft Hoeve op Vollenhof haar actieve boerderijfunctie terug. De zorgboerderij biedt dagactiviteiten voor mensen met een psychische aandoening of een vorm van autisme. Deze nieuwe functie is goed binnen het erf ingepast. Er is veel bedrijvigheid en dit brengt de authenticiteit van het boerenerf tot leven. Deze levendigheid heeft de doorslag gegeven voor de jury. Het aanwijzen van een winnaar was zeker niet eenvoudig. Elk van de drie boerenerven was bijzonder op zijn eigen manier. Op basis van vier criteria (karakter van het erf en de ligging in het landschap, erfbeplanting, gebouwen en streekeigenheid) koos de jury Hoeve op Vollenhof als winnaar.

Gelders Boerenerf 2014
Verkiezing Gelders Boerenerf 2014

Voor de genodigden was een afwisselend programma georganiseerd. Op de vlakbij gelegen woonzorgboerderij De Hagert werd een rondleiding door de fruittuin gegeven en er werd verteld over hoe deze bijzondere zorgboerderij, waar ruim dertig zorgbehoevende bewoners wonen, wordt gerund mede dank zij de inzet van een heleboel vrijwilligers. Wim Kattenberg, de plaatselijke historicus schetste de geschiedenis van het gebied en van het prachtige kerkje en gaf in zijn presentatie voorbeelden van de rol die kerk en kloosters in het verleden speelden bij het verlenen van zorg.

 Bekijk de uitzending van Omroep Gelderland.

Ook interessant

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ‘t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen

gemeente Voorst

Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek