Ook vrijwilliger worden?

Duizenden vrijwilligers zijn actief in het cultuurlandschap van Gelderland. Zij zetten zich in voor het behoud van het landschap in hun eigen omgeving. Het vrijwilligerswerk is inmiddels onmisbaar. Veel plant- en diersoorten zijn afhankelijk van kleine landschapselementen zoals knotbomen, heggen, poelen en boomgaarden.
In Gelderland zijn honderden groepen actief in het landschap. De werkzaamheden variëren van het knotten van wilgen tot het beschermen van weidevogelnesten, opruimen van zwerfafval of het nalopen van Klompenpaden. Lees meer over de verschillende soorten vrijwilligersgroepen die wij ondersteunen met kennis en kunde.

 

Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom!

Het werk is nooit af! Wanneer u zelf de handen uit de mouwen wilt steken en een frisse neus wilt halen, dan is vrijwilligerswerk in het landschap misschien iets voor u! U kunt zelf contact opnemen met een actieve groep bij u in de buurt om te informeren naar de werkzaamheden en de mogelijkheden om aan te sluiten. Kijk welke groepen bij u in de buurt actief zijn op het overzicht van alle vrijwilligersgroepen. Hier kunt u inzoomen tot uw eigen omgeving. Bij iedere groep staan de contactgegevens van de coördinator aangegeven. Via ‘vrijwilligersgroepen per gemeente’ gaat u naar alle vrijwilligersgroepen in uw gemeente.

Wat bieden wij

Wij ondersteunen de vrijwilligers door middel van cursussen en gereedschap. We organiseren bijeenkomsten voor en met vrijwilligers en houden hen op de hoogte van nieuws en activiteiten via de vrijwilligersnieuwsbrief en onze website.  De landelijke Natuurwerkdag (eerste zaterdag van november) is een jaarlijks terugkerende activiteit. Ook hebben wij een verzekering afgesloten die in sommige gevallen dekking kan bieden aan vrijwilligers.

NOV lidmaatschapslogo tbv webgebruik

Wij zijn aangesloten bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). NOV is de belangenorganisatie binnen het vrijwilligerswerk in Nederland.

Kijk ook eens op: