Doe ook mee aan een mooier buitengebied voor Ede

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Ede graag laan- of knotbomen, een elzensingel, hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de voorlichtingsavond van het beplantingsproject ‘Landschapsimpuls Ede’ op 14 november om 20.00 uur in het Kulturhus De Hooge Valk, Hoge Valkseweg 52-A in Lunteren/De Valk. Inloop met koffie/thee vanaf 19.45 uur. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. Komt u ook?

Groene karakter versterken

De gemeente Ede is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente wil via dit project en in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) het landschap verder versterken. Met dit project kunnen inwoners hun erf en het omringende landschap nog groener en mooier maken. Hierbij kunt u denken aan het planten van hagen, heggen, hoogstamboomgaarden of bomen, die passen in het landschap. Er kan zowel gekozen worden voor kleinschalige beplanting op het erf als voor grote landschapselementen rondom het erf. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Veel dieren maken dankbaar gebruik van struiken en bomen als nestgelegenheid, schuilplaats of voedselvoorziening. Denk daarbij aan de bij, steenuil of egel. Het project leent zich ook bij uitstek om samen met de buren op te pakken.

Voorlichtingsavond op 14 november

Tijdens de voorlichtingsavond op 14 november vertelt een adviseur van SLG meer over het beplantingsproject. Bewoners krijgen informatie over het groen dat thuishoort in het landschap en tips om het erf diervriendelijk te maken. Zowel grote als kleine beplantingsplannen komen in aanmerking om mee te doen. Het beplantingsproject wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Ede en de provincie Gelderland.

Erfadvies

Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner een vrijblijvend bezoek van een landschapsadviseur van de gemeente Ede. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het perceel, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via de gemeente Ede.

Aanmelden voor dit beplantingsproject is helaas niet meer mogelijk.

 

 

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

625 “Appeltjes van Oranje” voor de gemeente Buren

Doe mee met Buitengebied Bennekom in het Groen

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Veenhuizerveld

Gebiedsproces Veenhuizerveld

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!