Onderhoudskoffer gereedschappen

Gereedschap… het is schoon en scherp wanneer het door de depot vrijwilligers wordt uitgezwaaid. In de meeste gevallen zien we de spullen aan het eind van het seizoen pas weer terug. Wanneer er week in, week uit intensief mee gewerkt wordt is het logisch dat de gereedschappen slijten, nat worden en door roest en gebruik bot worden. Om het hele werkseizoen prettig en veilig te kunnen blijven werken is het belangrijk dat de gereedschappen in goede conditie blijven. Door na iedere werkdag de gereedschappen schoon en droog te maken en regelmatig in te vetten met een doek bescherm je de gereedschappen tegen roest en blijven ze langer scherp. De meeste groepen zijn zich hiervan bewust en kijken de gereedschappen regelmatig na. Toch zien we het af en toe ook mis gaan en krijgen we de gereedschappen onder de roest en modder terug.

Gereedschapsonderhoud

We hebben daarom besloten om aan groepen die daar behoefte aan hebben ook spullen beschikbaar te stellen waarmee het dagelijkse onderhoud van het gereedschap kan worden uitgevoerd. We hebben koffertjes samengesteld met o.a. een borstel, een ‘zoete’ molenzaagvijl, een setje diamantvijltjes, een poetsdoek en een flesje cameliaolie.

Daarmee kun je het onderhoud van de meest gangbare snoei gereedschappen (zagen en scharen) prima bijhouden. Wil je meer weten over het onderhoud van gereedschap? Geef je dan op voor de cursus gereedschapsonderhoud.

Gereedschap langer lenen

Omdat met deze onderhoudsset het prima mogelijk is het gereedschap in goede conditie te houden, is het (in overleg) nu ook mogelijk gereedschappen langer dan een jaar in bruikleen te krijgen. Het is dan niet meer per sé nodig ieder jaar terug te komen om het gereedschap te laten nakijken. Dit geldt echter alleen voor de door ons geselecteerde basis gereedschappen. Aanhangers, ladders en EHBO dozen dienen nog altijd ieder jaar retour te komen voor de jaarlijkse keuring.

Mocht je de onderhoudskoffer willen lenen, geef dit dan bij de eerstvolgende reservering op het aanvraagformulier.

Ook interessant

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen

Huis De Poll_Kasteelbeer_Wikimedia

Werk mee in de tuin bij Huis de Poll!

Huis Schouwenburg

Werk mee in de tuin bij landgoed Huis Schouwenburg!

Ook eerste kievitsei in Gelderland gevonden!