NK Zeisen kent veel belangstelling

Zaterdag 6 september gingen 14 teams de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op het evenement Beleef Landleven in Arnhem om de gouden strekel én de eer. In de zeer spannende finale versloeg het Friese team net het sterke team uit Overijssel.

Drie provinciale organisaties van Landschapsbeheer organiseerden dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de derde keer: Landschap Overijssel, Landschapsbeheer Flevoland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Geoefende teams

De meeste teams hebben deze zomer heel wat uurtjes geoefenpubliek halve finaled om de fijne kneepjes van het maaien goed in de vingers te krijgen. Zeker voor de drie damesteams was winnen niet het belangrijkste. Het gaat erom te laten zien dat maaien met de zeis iets is van deze tijd. En om liefde voor en plezier met het aloude maaien met de zeis uit te stralen.
Dit jaar was er voor het beste damesteam ook een gouden strekel, deze ging naar het Flevolandse team.

De wedstrijd

De jury was lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De bladen van de zeis zijn vlijmscherp, tot vlak voor de wedstrijd werden ze vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan”.
Kortom, een mooie promotie voor het oude ambacht.

Ook interessant

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen

gemeente Voorst

Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek

Huis De Poll_Kasteelbeer_Wikimedia

Werk mee in de tuin bij Huis de Poll!