Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Knotgroep Heerde

De nieuwe knotgroep Heerde is sinds afgelopen zaterdag officieel opgericht. De knotgroep draagt bij aan het landschapsonderhoud door knotbomen aan te planten en te knotten in de gemeente Heerde. Afgelopen zaterdag 14 november waren de vrijwilligers aan het werk bij de Manenbergerweg in Wapenveld. Hier hebben ze wilgen geknot op het terrein van de familie Dijkslag. Maar liefst zeventien vrijwilligers hebben zich aangesloten bij de knotgroep. Ze willen buiten lekker actief bezig zijn en daarmee een bijdrage aan het landschap leveren.

Begin dit jaar deden de gemeente Heerde en wij een oproep voor nieuwe vrijwilligers om knotbomen in het buitengebied te onderhouden. Er was meteen veel belangstelling en er zijn enkele werkdagen geweest. Nu is de groep officieel met een coördinator in de persoon van Fred Gerson uit Hattem. De nieuwe groep is bij ons aangesloten. Wij zorgen voor ondersteuning in de vorm van gereedschap, verzekering en cursussen.

Knotwilgen voor
Knotwilgen voor
Knotwilgen na
Knotwilgen na

Knotbomen zijn kenmerkende landschapselementen, met name in waterrijke gebieden zoals langs de IJssel en in het broekontginningsgebied van de gemeente Heerde. De gemeente en SLG willen de bestaande knotbomen graag in stand houden en daar waar mogelijk nieuwe bomen aanplanten.

 

De nieuwe knotgroep in Heerde is onderdeel van het programma Gebiedsontwikkeling Veessen – Wapenveld. Deze gebiedsontwikkeling geeft nieuwe impulsen aan dit gebied, gericht op leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, lokale economie en toegankelijkheid van het buitengebied.

Meer informatie: Karen Hinkamp

Ook interessant

Onderhoudskoffer gereedschappen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen

gemeente Voorst

Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek