Nieuw Klompenpad Eertbeeckse Beekpad gaat open

Volgende week vrijdag 25 februari gaat het nieuwste Klompenpad open voor publiek. Deze rondwandeling van zestien kilometer gaat door het prachtige buitengebied van Eerbeek. Het startpunt is het Grand café De Korenmolen, de enig nog werkende bovenslagse watermolen waar olie wordt geslagen uit lijnzaad. Eerbeek of Erbeke (betekent ‘bebouwde grond bij beek’) komt voor het eerst voor in een oorkonde van 1046. Rond 1663 staat het dorp Eertbeeck en de Eertbeeckse beek op de kaart. De route gaat verder langs sprengbeken, door bos en weilanden, over landgoederen en langs industrieel erfgoed in het prachtige buitengebied van ‘papierdorp’ Eerbeek. Ook is er een opstappunt bij Landal Coldenhove en bij het station van De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.

Klompenpaden in Brummen

Vrijwilligers hebben het nieuwe Klompenpad ontwikkeld onder begeleiding van SLG en met medewerking van particuliere grondeigenaren en de gemeente Brummen is de route tot stand gekomen. De wandelroute is mede gefinancierd door de Provincie Gelderland, de gemeente Brummen, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij. Het Eertbeeckse Beekpad is het 136ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in de gemeente Brummen naast het Leuvenschepad. Ook wordt gewerkt aan nieuwe Klompenpaden in Empe/Tonden, omgeving Hall en Voorstonden/Cortenoever.

Brochure en app

Het Eertbeeckse Beekpad is gemarkeerd met blauwe klompjes. De brochure met een beschrijving van de route en bezienswaardigheden is onder andere verkrijgbaar bij de VVV in Eerbeek.

Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van particuliere grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Op sommige terreinen is de afspraak met de grondeigenaar dat honden aan de lijn horen. Dit is aangegeven op speciale welkomstborden bij de ingang van een terrein.

Meer informatie en routenavigatie van het Eertbeeckse Beekpad is vanaf 25 februari ook beschikbaar op onze website en via de Klompenpaden app.

Ook interessant

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

klompenpad-welkomstbord

Bewoners welkom op startavond nieuwe Klompenpaden Park Lingezegen

Recordjaar voor Klompenpaden

Klaas Drupsteen bewandelt Gelderse Klompenpaden op TV Gelderland

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Wilp