Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Vrijdag 13 mei is de feestelijke opening van het Niebroekerpad KIDS. Speciaal voor kinderen is er binnenkort een nieuw Klompenpad in de polder van Nijbroek, gemeente Voorst. Een groep enthousiaste vrijwilligers ontwikkelde de wandelroute voor kinderen van 6 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Zij kunnen op ontdekkingstocht naar dieren en gave opdrachten doen. De 3,1 kilometer lange route begint bij het dorpsplein in Nijbroek.

Niebroekerpad KIDS

Een Klompenpad Kidsroute loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze in de polder van Nijbroek op zoek naar diersporen en waterdieren, leren vogels en bloemen herkennen. Het Niebroekerpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen gemaakt door houtkunstenaar Tjerk Steenbergen van Stouthout. Extra leuk wordt de route met een speciaal KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten. De route is gemarkeerd met oranje bordjes.

Het Niebroekerpad KIDS is een wens van bewoners uit Nijbroek. Hier loopt ook al het Klompenpad Niebroekerpad, Onder begeleiding van SLG hebben vrijwilligers de route ontwikkeld. Deze klompenpadwerkgroep loopt de route na en controleert bordjes en speelaanleidingen. Lijkt je dit ook leuk? Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.  Kom op maandag 23 mei naar de werkgroepavond in het dorpshuis de Arend in Nijbroek. De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

Klompenpad Niebroekerpad KIDS wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, gemeente Voorst, Waterschap Vallei en Veluwe en de Nationale Postcode Loterij.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022

Tweede buitenwerkdag bij boerderij De Klaver