Neder-Betuwe in het Groen (fase 2)

In 2017 is onder meer in de gemeente Neder-Betuwe gestart met het beplantingsproject ‘Dijken in het Groen’, waarmee inwoners langs de dijk hun eigen woonomgeving en erf konden verfraaien door het aanplanten van streekeigen heggen, boomgaarden en bosjes.
In december 2017 zijn de bomen en struiken door de deelnemers geplant. Wethouder H. Gerritsen sprak deelnemers toe op uitdeeldag (zie foto).
Als vervolg op Dijken in het Groen (fase 1) krijgen nu bewoners van het hele buitengebied van de gemeente Neder-Betuwe de mogelijkheid inheemse bomen en struiken aan te schaffen voor hun eigen terrein.
Het gaat hierbij om beplanting, die de grote landschappelijke structuren in de gemeente Neder-Betuwe versterkt, zodat dieren, vogels en planten er hun leef- en voedselgebied van kunnen maken.


Aanmelden

Hieronder kunt u zich inschrijven voor deelname. In het aanmeldformulier is aangegeven aan welke afmetingen de beplanting minimaal moet voldoen om mee te kunnen doen met het beplantingsproject.

Neder-Betuwe in het Groen (fase 2)

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het aanleggen van landschapselementen op uw terrein. Let op de voorwaarden voor deelname. U betaalt ook een eigen bijdrage voor de beplanting. De eigen bijdrage is: fruitboom: € 10,00 per boom, veren € 3,00 per veer, Wilgen staken € 2,00 per staak, laanboom: tussen de € 10,00 en € 12,50 per boom, haag- en bosplantsoen: € 0,35 per stuk, boompaal en boomband: € 3,00. De velden met een * zijn verplicht. Informatie en inspiratie
  • Indien ja, geef aan wat de lengte X breedte of de oppervlakte is. LET OP: de minimale oppervlakte is 1.000 m2 en maximaal 5.000 m2.
  • LET OP: kan alleen in gebieden die BUITEN het Gelders Natuurnetwerk vallen (zie Gelders Natuurnetwerk.
  • Indien ja, geef de beschikbare lengte aan. Hou er rekening mee dat bij een dubbele haag de rijen minimaal 50 cm uit elkaar staan.
  • Patrijzen komen voor in het Montferland en daarom is Kilder een geschikt gebied om een patrijzenhaag te realiseren. De beplanting van de haag bestaat uit een vast assortiment van Eenstijlige meidoorn, Hondsroos, Rode Kornoelje, Mispel, Veldesdoorn en Liguster. LET OP: kan alleen in gebieden die BUITEN het Gelders Natuurnetwerk vallen (zie Gelders Natuurnetwerk.
  • Indien ja, geef de beschikbare lengte aan.
  • LET OP: minimaal 15 en maximaal 50 stuks . Bekijk de fruitlijst.
  • Geef de beschikbare lengte x breedte of de oppervlakte aan. Hou rekening met een plantafstand van minstens 8 meter tussen de bomen. 8x8=64m2 per boom, dus bij 15 bomen is ongeveer 1000m2 nodig.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

625 “Appeltjes van Oranje” voor de gemeente Buren

Doe mee met Buitengebied Bennekom in het Groen

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Veenhuizerveld

Gebiedsproces Veenhuizerveld

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!