Natuurwerkdag op 4 november: nu ook bij de bioboer

Samen buiten aan de slag, dat kan op zaterdag 4 november op de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan 65 werklocaties in Gelderland. Dit jaar doen voor het eerst ook biologische boeren, fruittelers en veehouders in Gelderland mee aan de Natuurwerkdag. Duurzame landbouw kan niet zonder een vitaal en veerkrachtig landschap en landschapselementen hebben onderhoud nodig! Helpt u mee?

Onderhoud aan het landschap op biologische fruittuin Très Jolie

Tijdens de Natuurwerkdag kunnen vrijwilligers bijvoorbeeld aan de slag in het landschap op biologische fruittuin Très Jolie in De Glind. Très Jolie is een biologisch bedrijf waar allerlei soorten kleinfruit geteeld worden, zoals bessen, bramen, frambozen. Locatieleider en fruitteler Juliette Stout: “De tuin is omringd door een windsingel, die bestaat uit knotwilgen, wilde vruchten, noten en andere struiken. Tijdens de Natuurwerkdag gaan wij samen met vrijwilligers aan de slag met het snoeien en uitdunnen van de windsingel. Voor koffie, thee en soep wordt gezorgd.” Op dit bedrijf is veel aandacht voor landschapselementen, die zijn van belang voor de biodiversiteit en hebben belangrijke landschappelijke waarde.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag

Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. In heel Gelderland kunt u zagen, snoeien en meer. Kijk voor deze en andere werklocaties (op biologische bedrijven) op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en om aan te melden. Voor Natuurwerkdaglocaties op biologische bedrijven in Gelderland werkt SLG samen met Bionext.

Natuurwerkdag is ook te volgen op Twitter #natuurwerkdag.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met:
de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha en wordt ondersteund door IVN, Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en de KNNV vereniging voor veldbiologie.

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk