Mooie resultaten voor Klompenpaden

Eindelijk voorjaar. De zanglijster luidt de ochtenden alweer in en de hazelaar staat alweer te bloeien. En zo langzamerhand gaat ook het échte wandelseizoen weer van start.  In het afgelopen jaar zijn er weer acht Klompenpaden bijgekomen; de teller staat inmiddels al op 120. Steeds meer wandelaars ontdekken de Klompenpaden en de bijbehorende verhalen van en over het landschap. Ook ondernemers langs de route zien de omzet van hun dienstverlening toenemen. We zijn trots op dit resultaat. Maar vooral op de enorme inspanning van meer dan 1000 vrijwilligers en meer dan 1000 terreineigenaren die hieraan een bijdrage hebben geleverd. En ook trots op het commitment van overheden om ons te steunen bij de ontwikkeling en het beheer van aantrekkelijke Klompenpaden. Ook zonder hen zou het niet haalbaar zijn zulke mooie routes in stand te houden. Bekijk hier alle klompenpadenresultaten.

Klompenpaden zijn inmiddels een fenomeen en een sterk merk! Zij dragen heel direct bij aan de vrijetijdseconomie, gemeenschapszin, leefbaarheid, begrip en kennis over de natuur, de cultuurhistorie en het landschap en uiteraard aan de gezondheid en het welbevinden van de vele wandelaars.

Ons doel is om in samenwerking met lokale partijen, ondernemers en overheden nog vele Klompenpaden aan te leggen om zo te werken aan een fraai Klompenpadennetwerk in de provincies Gelderland en Utrecht. En natuurlijk om met alle geïnteresseerden en belanghebbenden samen de Klompenpaden goed te onderhouden, zodat velen er van kunnen genieten. Aan de vele enthousiaste vrijwilligers en betrokken grondeigenaren en de medewerkers van Stichting Landschapsbeheer Gelderland zal het niet liggen.

We gaan ook in 2020 weer een aantal nieuwe Klompenpaden openen. Zo is 13 maart het eerste Klompenpad XL geopend: Nederrijnsepad.

Tip

Genoeg van het binnen zitten? Ga naar buiten en wandel eens een Klompenpad. Bekijk hier alle Klompenpaden.
Neem wel de volgende richtlijnen in acht: Vermijd drukte – Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar – Griepverschijnselen; blijf thuis

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022