Gereedschap en materialen

kar_SLGSLG leent kosteloos gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) uit aan door ons ondersteunde vrijwilligersgroepen. Ook groepen die niet door SLG ondersteund worden kunnen voor éénmalige activiteiten een beroep doen op ons gereedschapsdepot. Voor deze groepen hebben wij ons basis gereed beschikbaar. Als tegenprestatie voor het lenen van gereedschappen, vragen wij jullie de werkresultaten van de vrijwilligersgroep aan te leveren. Deze gegevens gebruiken we in ons werk om het belang van het vrijwilligerswerk onder de aandacht te houden.

Aanvraagformulier

Wil je gereedschap lenen, vul het aanvraagformulier reserveren gereedschap in. Geef aan welk gereedschap je wilt lenen, het gewenste aantal en wanneer je de gereedschappen op wilt halen. Om er voor te zorgen dat alles op tijd klaar staat ontvangen we een aanvraagformulier graag minstens twee weken voor de gewenste ophaaldatum. Na ontvangst van je aanvraag reageren we binnen 2 werkdagen en geven we aan of het gevraagde gereedschap beschikbaar is en vanaf wanneer het voor je klaar staat.

Gereedschapsdepot

Coronaprotocol voor bezoekers van het gereedschapsdepot

Bijna iedere vrijdag is het gereedschapsdepot bij ons kantoor in Rozendaal (Rosendael 2a, 6891 DA) open. Vrijwilligers zijn tussen 10:00 en 13:00 uur welkom om te bekijken wat er te leen is en meteen het een en ander mee te nemen. Let op: als je veel of specifiek gereedschap nodig hebt, geeft reserveren nog steeds de meeste garantie op beschikbaarheid.

Het depot is dit jaar gesloten op de volgende momenten:

Zomervakantie: Maandag 11 juli t/m maandag 15 – augustus
Kerstvakantie: Maandag 26 december t/m vrijdag 7 januari 2023

Jaarrond lenen

Sommige groepen komen in aanmerking om jaarrond gereedschappen van ons te lenen. Dat betekent dat ze het gereedschap een heel seizoen of jaar in bruikleen houden en eens per jaar rond mei retourneren zodat we het kunnen keuren, vervangen en onderhouden. Wil je weten of je groep jaarrond kan lenen, vraag dat op het aanvraagformulier reserveren gereedschap of via gereedschap@landschapsbeheergelderland.nl.

Welk gereedschap voor welke activiteit?

Voor de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden hebben we het gereedschap op een rij gezet:

– Hoogstamfruitbomen
– Knotbomen
– Poelen
– Heggen en hagen
– Singels en bosjes
– Klompenpaden
– Speciaal maaigereedschap voor klompenpadvrijwilligers

Maar we hebben nog meer gereedschappen in de loods. Laat ons weten wat jullie activiteit is, we denken graag met je mee en adviseren over het meest geschikte gereedschap. Voor het werken met ladders en spanbanden hebben we ook een wat tips:
– Werken met ladders
– Gebruik van spanbanden

Kijk ook eens op: