Cursussen voor vrijwilligers

In 2021 bieden we een uitgebreid en gevarieerd cursusprogramma voor vrijwilligers aan. Vrijwilligers kunnen deelnemen aan online webinars, online kennisverbreding over het landschap van de regio en gezond & veilig werken. We geven op locatie de cursus laddergebruik, de zeisclinic en de cursus veldhulpverlening. Dit jaar gaan we gemotoriseerd aan de slag met de cursus motorkettingzagen en werken met de bosmaaier. En op bijzondere locaties in Gelderland kun je deelnemen aan een inspiratieochtend landschap en biodiversiteit.

Zodra het cursusprogramma bekend is, vind je op deze pagina meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden.

Advies op maat

We horen het graag als je met je vrijwilligersgroep advies kunt gebruiken. We bekijken dan wat handig is: telefonisch of per mail meedenken, bij jullie op locatie langskomen voor een korte instructie of meedenken over de aanpak van een gebiedje. Met meer dan 400 groepen is het niet mogelijk om een uitgebreide cursus per groep te verzorgen, maar als blijkt dat er bij meerdere groepen behoefte is aan een korte training over hetzelfde onderwerp, dan ligt dat wel binnen de mogelijkheden.
Waarvoor kunt u o.a. bij ons terecht?
-Cursus ‘Alles van het landschap’
-Meedenken over langjarig beheer van een landschapselement zoals een hoogstamboomgaard
-Het werven en binden van nieuwe leden, netwerken met gemeente en andere partijen
-Advies over veilig werken

Neem contact op met Saskia Bemer, projectleider Vrijwilligerswerk  voor meer informatie of overleg over advies op maat.

In uw gemeente

Naast advies aan vrijwilligersgroepen, organiseren we projectmatig ook vaak cursussen. Denk aan het oprichten van een nieuwe hoogstambrigade of buitenplaatswerkgroep. Kijk op onze website onder het kopje in uw gemeente of dit misschien ook voor uw woonplaats geldt.

De cursussen die wij organiseren zijn bedoeld voor inwoners van Gelderland. Onze collega landschapsbeheerorganisaties bieden ook regelmatig cursussen aan in de andere provincies. Kijk hier voor meer informatie.

Kijk ook eens op: