Met je school de boom in

Wat is Met je school de boom in?

Veel schoolkinderen komen maar weinig buiten. SLG wil daarin verandering brengen. Even een dagje uitwaaien, op ladders klimmen, takken slepen of een takkenhoop maken. Kortom, lekker bezig zijn in de natuur.

Doe mee

Lijkt het je ook leuk om een of meerdere keren een schoolklas mee te laten helpen bij jullie werkzaamheden? Of ken je een schoolklas die wil deelnemen? Vul dan het formulier in. Wij nemen vervolgens contact op.

Handige formats voor vrijwilligersgroepen

Om groepen zoveel mogelijk te ondersteunen hebben we een aantal praktische tools ontwikkeld. Denk aan formats voor een draaiboek, praktische veldinstructie en bevestigingsbrief voor scholen.

Training

Jaarlijks bieden wij een (online) training voor vrijwilligersgroepen die meedoen aan Met je school de boom in. In de training komen diverse aspecten aanbod, zoals de organisatie van een dag en veilig werken.

Lesmateriaal

Voor de activiteiten met kinderen hebben we divers lesmateriaal ontwikkeld. Op deze pagina kun je daar meer over lezen en bestanden downloaden (onder constructie).

Kindergereedschap lenen

SLG heeft in Rozendaal een groot gereedschapsdepot. Vrijwilligersgroepen die schoolklassen mee laten werken, kunnen bij ons kosteloos kindergereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) lenen.

 

Ervaringsverhalen

Diverse vrijwilligersgroepen (en scholen) organiseren al activiteiten voor kinderen. Hun tips & trics delen we op deze pagina.

Jeugd en boerenlandvogels

Over boerenlandvogels is veel te vertellen, bijvoorbeeld aan schoolgaande kinderen. Voor vrijwilligers die daarbij betrokken zijn is er educatiemateriaal beschikbaar zoals lesbrieven, een leskist en Dvd's.

Samenwerken

We werken natuurlijk samen met lokale zelfstandige vrijwilligersgroepen. Tevens hebben we in veel regio's contacten met NME's, die het contact met scholen onderhouden. Op deze pagina staan tevens links naar andere interessante websites.

Kijk ook eens op: