Boekpresentatie Verhalen over landgoederen

overhandiging_boek_aan_Marianne_Jans

Op vrijdag 30 november 2012 vond op Huis ’t Medler in Vorden de presentatie plaats van het boek Verhalen over landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland. Fotografe Marianne Jans ontving uit handen van Eelco Schurer, bestuurslid Landschapsbeheer Gelderland het eerste exemplaar. Gedeputeerde Annemieke Traag benadrukte in haar woord het belang van vrijwilligerswerk en erfgoed zoals landgoederen in de provincie Gelderland.

Zeno baron van Dorth tot Medler was gastheer namens de familie van Dorth tot Medler. Hij verwelkomde de vrijwilligers van de Werkgroep Oral History Gelderland en overige genodigden  in het Huis Medler, een zeer toepasselijke locatie voor een boekpresentatie over het leven op landgoederen.

Zeno_baron_van_Dorth_tot_Medler

Eelco Schurer, bestuurslid Stichting Landschapsbeheer Gelderland bedankt de vrijwilligers voor hun inzet. De afgelopen twee jaar hebben zij gewerkt aan een fraaie serie verhalen over het leven op landgoederen met prachtig beeldmateriaal.

André Kaper, projectleider van Landschapsbeheer Gelderland, hield een presentatie hoe het project was verlopen en presenteerde enkele verhalen uit het boek en van de website. Hij bedankte iedereen voor zijn bijdrage en met name ook Harry Harsema van uitgeverij Blauwdruk voor zijn gedeelde passie voor landgoederen én het mooie boek.

Andr_bedankt_Harry_Harsema

Zeno van Dorth vertelde over landgoed ’t Medler, dat sinds 1650 in handen is van de familie van Dorth tot Medler. Vervolgens gaven enkele familieleden van Dorth tot Medler een rondleiding door het huis voor de genodigden. Na afloop was er een gezellige borrel en ontving iedereen eindelijk het langverwachte boek.

Het was een bijzondere dag en een hartelijke ontvangst op Huis ’t Medler! Bekijk hier de foto’s van de boekpresentatie.

Het boek is voor € 24,90 te koop bij de boekhandel en bij uitgeverij Blauwdruk. ISBN 978-90-75271-61-4

Het boek en het project zijn mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Provincie Gelderland, Fonds voor Cultuurparticipatie, Aeolus Fonds en Nationale Postcode Loterij.boekpresentatie_Medler

Kijk ook eens op: