Filmpjes Levend Landschap

Eerste Levend Landschap project 2010; Levend Landschap VeluweSAMSUNG
‘Kom met ideeën en maak zelf je landschap mooier’. Dat was de oproep die we 5 jaar gelden deden aan de bewoners van Nationaal Landschap Veluwe. Zes bewonersgroepen gingen onder begeleiding de uitdaging aan.

Van de 6 bewonersinitiatieven zijn filmpjes gemaakt. De bewoners zelf, maar ook de betrokken gemeenteambtenaren komen aan het woord. Centraal staan de behaalde en gerealiseerde resultaten in het landschap.

Brummen (gemeente Brummen)
In deze aflevering imkervereniging Brummen die een paardenweide omtoverde tot een bijenweide en omwonenden enthousiast maakt om ook bloemen, aantrekkelijk voor bijen, aan te planten.

Emst (gemeente Epe)
In deze aflevering Emst waar het Emster belang onder andere 3 projecten ontwikkelde: aantrekkelijke erven, meer koeien in de wei en twee klompenpaden

Elburg (gemeente Elburg)
In deze aflevering Elburg, waar Stichting Landschapselementen Elburg aan verschillende projecten werkt om het landschap te verfraaien

Hulshorst (gemeente Nunspeet)
In de gemeente Nunspeet ligt de Hulshorster Eng. het streven is om deze eng in plaats van mais, weer met graansoorten te beplanten.

De Steeg (gemeente Rheden)
We bezoeken in deze aflevering De Steeg in de gemeente Rheden waar belangengroep De Steeg Havikerwaard actief is om het landschap te behouden en te ontwikkelen.

Wapenveld (gemeente Heerde)
In Wapenveld maakt comité Molen De Vlijt zich sterk voor het behoud van de molen en het herstel van de molenbiotoop.

Kijk ook eens op: