Uitgelicht: Levend Landschap

BeeldmerkLevendLandschap_RGB_def

De maatschappij is in beweging. Er is een algemene tendens bij overheden om de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de eigen leefomgeving steeds meer in handen te geven van burgers en bewoners zelf. Dit geldt ook voor het cultuurlandschap.

Dorpsbewoners voelen zich betrokken bij hun eigen landschap en willen zich er graag voor inzetten. Via Levend Landschap bieden we bewoners begeleiding en ondersteuning bij het omzetten van ideeën naar concrete uitvoering. Voor meer informatie over de aanpak en het proces kijkt u bij meer over Levend Landschap of lees de flyer Levend Landschap.

Doe  mee!

Kijk hier voor onze actuele Levend Landschap projecten. Nog geen Levend Landschap project in uw gemeente? U bent wel enthousiast geworden en wilt  met uw dorp een Levend Landschap project opstarten? Neem dan contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.

“Werken in het landschap is ook leuk om te doen” 

Broere vertelt hoe vroeger al het landschap samen werd onderhouden: “Vanuit de buurtschappen ging je gezamenlijk werken aan onderhoud van wildwallen, waterlopen en zandwegen. Dat was absolute noodzaak. Dat is historie. Werken in het landschap is niet alleen maatschappelijke betrokkenheid bij je eigen leefomgeving maar het is ook leuk om te doen”. Meer lezen…

Geen Broere, buurtrichter van Buurt Ede en Veldhuizen

 

“Makkelijke manier om je eigen leefomgeving vorm te geven”

“Afgelopen voorjaar is het met enkele buurtbewoners begonnen. We wilden meer bloemrijke bermen voor insecten voor Vierakker. We hebben twee bewonersavonden gehad. Ik vond het onwijs stimulerend. De eerste avond waren er 35 mensen, dat is 10% van Vierakker! Tweede avond was spannender want dan gaan mensen zich aan een idee verbinden. Ook weer 32 mensen, genoeg mensen die trekker wilden zijn van een idee. Daar werd ik heel blij van.” Meer lezen…

Bart Hiddinga, coördinator Levend Landschap Vierakker

 

 

Kijk ook eens op: