Doe mee met Megchelen in het Groen

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Megchelen graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Dan kunt u zich aanmelden voor Megchelen in het Groen.

Groene karakter versterken

In de winter van 2019 is een groep actieve bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het project Levend Landschap Megchelen. Tijdens bewonersavonden verzamelden zij ideeën om hun dorpen en het omringende landschap groener en mooier te maken. Eén van de ideeën is de aanplant van meer bomen en struiken in het landschap. Daarom start het beplantingsproject ‘Megchelen in het Groen’.

Groenspreekuur

Na de informatieavond wordt er een groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond. Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Aan het eind van de winter ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Na de plantdag zal het buitengebied van Megchelen landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Aanmelden

Heeft u wel belangstelling voor ‘Megchelen in het groen’, dan kunt u zich via de speciale projectpagina aanmelden voor een erfbezoek.

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem