Doe mee met Hoevelaken in het Groen!

Helaas is deze actie gesloten en kunt u zich niet meer aanmelden.

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Hoevelaken graag een hoogstamboomgaard of een mooi vogelbosje in de hoek van uw erf? Of wilt u een fraaie haag of singel met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Hoevelaken in het Groen’ op woensdag 14 december 2016. De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland in samenwerking met gemeente Nijkerk in het Dorpshuis De Stuw, De Brink 10 te Hoevelaken. De avond start om 19.30 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.15 uur.

Met het project ‘Hoevelaken in het Groen’ wordt u, als inwoner van het buitengebied van Hoevelaken, op een eenvoudige manier de mogelijkheid aangeboden om met subsidiemogelijkheden zowel grote als kleine landschappelijke groenelementen te realiseren op uw erf, perceel of daarbuiten.
Op de informatiebijeenkomst op 14 december vertelt een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) meer hierover. Daarnaast komt het landschap van Hoevelaken aan de orde, welke beplanting hier thuishoort en hoe bewoners hun erf zelf diervriendelijker kunnen maken. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Nijkerk en de provincie Gelderland.

Deelname

Deelname aan dit project houdt in dat u een vrijblijvend en kosteloos bezoek krijgt van een adviseur van SLG. Deze vertelt wat er mogelijk is om de natuur en het landschap op uw terrein te versterken. In overleg met u wordt een beplantingsplan opgesteld dat past binnen het landschapstype waarin u woont. Uw erf kunt u via deze eenmalige actie verfraaien met streekeigen beplanting, zoals een enkele boom, hagen, vogelbosje, knotbomen, hoogstamfruitboomgaard of combinatie van mogelijkheden. Op deze manier sluit uw erf aan bij het omliggende landschap. Bovendien kunt u gebruik maken van gunstige subsidiemogelijkheden waardoor u het plantsoen tegen een geringe bijdrage kunt bestellen.

Programma:

• 19.15 uur Inloop met koffie en thee
• 19.30 uur Welkomstwoord door gemeente Nijkerk
• 19.35 uur Presentatie streekeigen erf en beplanting door SLG
• 20.30 uur Pauze
• 20.45 uur Nadere projectuitleg en gelegenheid tot het stellen van vragen en aanmelden voor het project
• 21.30 uur Afsluiting