Doe mee met het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’

Wilt u als inwoner van het buitengebied van Lingewaard graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? Kom dan naar een van de informatiebijeenkomsten van het beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’. De gemeente Lingewaard en Stichting Landschapsbeheer Gelderland starten in samenwerking met dorpsbewoners en Stichting Lingewaard Natuurlijk dit beplantingsproject. Wilt u meehelpen aan een mooi en groen landschap in uw eigen woonomgeving en op uw eigen erf? Dan bent u van harte welkom op één van de informatieavonden op woensdag 16 november in Gendt of op woensdag 23 november in Doornenburg. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn.

Groene karakter versterken

Fruitboom plantenHet beplantingsproject ‘Lingewaard in ’t groen’ wil het groene karakter van het buitengebied van de gemeente Lingewaard versterken. Door het aanplanten van hagen, heggen, hoogstamboomgaarden en solitaire bomen krijgt het eigentijdse landschap een mooi en oorspronkelijk karakter. Het beplantingsproject biedt de mogelijkheid voor aanplant van zowel grotere landschappelijke terreinen als woonerven. Wilt u bijdragen aan een mooie en groene leefomgeving? Ook op uw eigen erf kunt u daaraan meewerken tijdens dit project.

“Het project is een verrijking voor het gebied”

In 2015 en 2016 heeft de gemeente Lingewaard het erfbeplantingsproject ‘Huissen Angeren in ’t groen’ uitgevoerd. Deelnemer Jos van de Pas uit Huissen deed hieraan mee: “Het project is een verrijking voor het gebied. De beleving van het landschap wordt anders en fraaier. Ik ben een liefhebber van groen. Door de subsidie en de professionele begeleiding ben ik over de streep getrokken.” Gemeente Lingewaard wil het erfbeplantingsproject vervolgen. Bewoners uit het buitengebied, met uitzondering van glastuinbouwgebied Bergerden, kunnen meedoen. Doet u mee?

Kijk hier (5 Mb) voor de begrenzing van het gebied. Bewoners in de groene gebieden komen in aanmerking voor het beplantingsproject.

Informatieavonden Lingewaard in ’t groen

Woensdag 16 november: Sociaal Kultureel Centrum de Leemhof, Dorpstraat 1 in Gendt.
Woensdag 23 november: Ontmoetingscentrum Doornenburg, Kerkstraat 3 in Doornenburg.
Inloop met koffie vanaf 19.45 uur. Aanvang om 20.00 uur.

Zelf aan de slag met plan voor het erf

Met de handreiking kunt u zelf aan de slag om uw eerste ideeën voor uw erf op papier te zetten.

Download de handreiking-lingewaard-in-het-groen.
Download de fruitlijst-voor-lingewaard-in-het-groen.
Download het schetspapier-lingewaard.

Meer informatie

Het project ‘Lingewaard in ’t groen’ wordt mogelijk gemaakt dankzij de provincie Gelderland en uitgevoerd in samenwerking met Stichting Lingewaard Natuurlijk en de dorpsbewoners de heer G. De Vries (06 – 50282147) en de heer M. Peters (06 – 46485219). Voor meer informatie kunt u met hen contact opnemen of met projectleider Freek Aalbers van SLG, bereikbaar op tel.nr. 026 – 3537444 of via e-mail.