Maak van je sportdag een Natuurwerkdag!

Op zaterdag 3 november komen vrijwilligers in beweging in Park Sonsbeek in Arnhem tijdens de Natuurwerkdag. Steeds meer mensen weten dat bewegen en groen om je heen goed is voor de gezondheid. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan. Zagen, snoeien, ploggen en strobalen slepen zijn een goede work-out en het is nog zinvol ook. Doe mee en maak van je sportdag een Natuurwerkdag! Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan 80 locaties in Gelderland.

Groene work-out in Park Sonsbeek in Arnhem

In Park Sonsbeek in Arnhem organiseren de Vrienden van Sonsbeek verschillende activiteiten tijdens de Natuurwerkdag. Je kan vogelnesten ophangen, struiken snoeien of stinsenbollen planten. Het is gezond en gezellig om lekker buiten bezig te zijn. Klussen zijn er voor jong en oud: lichte of zware klussen. Er zijn klussen op het ‘droge’, maar ook in het water van de Jansbeek. Boswachter Jeroen Glissenaar is ook aanwezig en zorgt voor deskundige begeleiding. Start bij de Molenplaats Sonsbeek, Park Sonsbeek: 10 uur, de finish is om 16 u. Wil je meer? Bootcampmaffia is ook van de partij: ga een uurtje strobalen sjouwen, houthakken of raap samen het afval op tijdens de bootcamp ploggen!

Bekijk de vlog van boswachter Jeroen Glissenaar:

Gedeputeerde Peter Drenth in Oud Zevenaar

Stichting Werkgroep Leefklimaat Zevenaar en de werkgroep Onderhoud Kleine Elementen ontvangen vanaf 09.30 uur vrijwilligers aan de Ooijsedijk in Oud Zevenaar om in De Wejenward wilgen te knotten. Je kan er lekker zagen en in beweging komen in de buitenlucht terwijl het landschap een opknapbeurt krijgt. Peter Drenth, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, doet de aftrap van de Natuurwerkdag in Gelderland om 10.00 uur.

Grootste vrijwilligersdag in het groen

Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 80 plekken in Gelderland aan de slag. In heel Nederland wordt er gewerkt op meer dan 550 locaties tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Heb je ook zin in buiten? Kom dan samen met je gezin, (sport)maatje of alleen en help mee! Kijk voor alle locaties en aanmelden op www.natuurwerkdag.nl.

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.

Ook interessant

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

veldleeuwerik

Infoavond oprichting Akkervogelwerkgroep Bommelerwaard op 7 oktober

Maaien met de zeis_ David van Haren

Webinar insect-vriendelijk maaibeheer en praktijkdag maaien met de zeis in Nijkerk