Maak kennis met groen vrijwilligerswerk op de Natuurwerkdag!

Alweer voor de 21e keer organiseren vrijwilligersgroepen en natuurorganisaties in heel Nederland een werklocatie waar iedereen mee kan helpen. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap! Doe je mee met de Natuurwerkdag op vrijdag 5 of zaterdag 6 november?

Samen voor Biodiversiteit

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Meer informatie en aanmelden

Op www.natuurwerkdag.nl vind je locaties en activiteiten bij jou in de buurt. Kies of je iets wilt doen voor insecten, reptielen en amfibieën, vogels of uilen en kijk waar je aan de slag kan. Meld je aan en lever samen met buren, vrienden een bijdrage aan jouw groene omgeving!

LandschappenNL is initiatiefnemer van de Natuurwerkdag.
Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert deze dag in de provincie Gelderland.
De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt dankzij de Postcode Loterij.