Doe mee met Loo en Groessen in het Groen

Aanmelden voor Loo en Groessen in het Groen kan niet meer. Ben u woonachtig in de gemeente Duiven? Dan kunt u zich wel aanmelden voor het Beplantingsproject Duiven.

De dorpsraden van Groessen en Loo en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gaan op verzoek van de gemeente Duiven boeren, burgers en buitenlui informeren over de mogelijkheden om inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Werkwijze

Voor het beplantingsproject ‘Loo en Groessen in het Groen’ worden de inwoners van het buitengebied van de beide dorpen in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein. Tijdens een speciale informatieavond op donderdag 13 juli vertelt Stichting Landschapsbeheer Gelderland meer over streekeigen beplanting en de meerwaarde van een landschappelijk verantwoord ingericht erf. De informatieavond vindt plaats om 19.30 uur in Zaal Berentsen, Loostraat 51 in Loo.

Na de informatieavond wordt er in augustus in zowel Groessen als in Loo een Groenspreekuur georganiseerd, waarop grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan de adviseur van SLG om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan voor hun grond.

Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan. Nog voor de winter om is, ontvangen de deelnemers op een feestelijke plantdag hun bomen en struiken. De combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidie maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven.

Voorbereiden

Voor het Groenspreekuur met onze adviseur kunt u zich voorbereiden door uw eigen wensen op papier te zetten. Gebruik hiervoor de speciale documenten die zijn ontwikkeld voor het project Loo en Groessen in het Groen. Bekijk de handreiking Loo en Groessen in het Groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten. Gebruik hierbij het schetspapier en deze fruitlijst als u op zandgrond woont. Woont u op kleigrond, gebruik dan deze fruitlijst.

Na de plantdag zal het buitengebied van de beide dorpen landschappelijk zichtbaar versterkt en verfraaid zijn.

Levend Landschap

Dit gezamenlijke beplantingsproject komt voort uit de bewonersprocessen Levend Landschap Groessen en Levend Landschap Loo, die momenteel in beide dorpen aan de gang zijn.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Bewoners welkom op ideeënavond Levend Landschap Zwolle

Inwoners bedenken ideeën voor Levend Landschap Rietmolen

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk