Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

In Wageningen is recent de Werkgroep Biodiversiteit opgericht. De werkgroep wil in Wageningen vijf bijenoases aanleggen om wilde bijen en andere insecten in de gemeente een handje te helpen. Hiervoor is de werkgroep op zoek naar particulieren die een stukje grond over hebben voor de bijen. De aanleg wordt volledig door de gemeente gefinancierd uit het project Impuls Biodiversiteit. De werkgroep gaat het beheer en onderhoud van de bijenoases in eigen beheer uitvoeren. Vrijwilligers die hierbij willen helpen zijn van harte welkom in de werkgroep. U kunt zich hier aanmelden.

Werkgroep Biodiversiteit zoekt locaties voor bijenoases

Petra Verburg, projectleider namens Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) vertelt wat een bijenoase is: “Een bijenoase bestaat uit kruidenrijk grasland met insectenvriendelijk maaibeheer, een bijenhaag, een paar fruitbomen en een insectenhotel. De locatie kan ongeveer een halve hectare groot zijn. Maar ook op iets kleinere locaties kunnen we fantastische resultaten boeken voor vlinders, bijen en zweefvliegen. De kosten voor het plan en de aanleg worden gedekt vanuit de Impuls Biodiversiteit. Voor de grondeigenaar zijn er geen kosten aan verbonden.” Heeft u een stukje grond over en zou u graag gebruik maken van dit unieke aanbod, meldt u zich dan aan voor een bijenoase via dit formulier.

Webinar Sinusbeheer van grasvegetaties op 24 juni

Een taak van de werkgroep is het onderhouden van de bijenoases door insectenvriendelijk maaibeheer, sinusbeheer genoemd. SLG organiseert voor vrijwilligers en andere belangstellenden een webinar Sinusbeheer van grasvegetaties op 24 juni om 19.30 uur. De avond gaat in op het verschil tussen sinusbeheer en regulier maaibeheer en laat zien hoe je op een praktische manier zelf sinusbeheer kunt toepassen. Aanmelden voor de webinar kan tot en met 22 juni met dit aanmeldformulier. Op 23 juni ontvangt u via e-mail een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom).

Meer informatie

Voor meer informatie over de Werkgroep Biodiversiteit, de locaties voor de bijenoases of de webinar kunt u contact opnemen met Petra Verburg van SLG of via 06-53334047.

Biodiversiteitsimpuls in Wageningen

SLG voert in opdracht van de gemeente de Impuls Biodiversiteit Wageningen uit. Samenwerking met bewoners, bedrijven en organisaties vormt de rode draad. Na diverse goedbezochte webinars over biodiversiteit gaan we nu echt aan de slag om buiten iets te veranderen. De biodiversiteitsimpuls wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen