Lintelo in het groen

Samen met Lintelo’s Belang, de gemeente Aalten en SAAP (Stichting Samenwerkend Actief Aaltens Platteland) willen we boeren, burgers en buitenlui enthousiasmeren om (meer) inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Lintelo, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Werkwijze
Inwoners van het buitengebied kunnen met subsidie inheemse bomen en struiken aanplanten op eigen terrein. Deel 1 van de actie is inmiddels afgerond. Begin dit jaar hebben we een informatieavond en een inloopactiviteit georganiseerd waar grondeigenaren hun individuele beplantingswensen konden voorleggen aan een van onze erf-adviseurs.

Alle bomen en struiken zijn gezamenlijk besteld en uiteindelijk hebben 19 bewoners op de plantdag op 21 maart hun erf en het landschap daadwerkelijk groener gemaakt: er is circa 6.300 m2 landschappelijke beplanting plus 102 bomen aangeplant.

Vervolg winter 2015/2016
Ook in de winter 2015/2016 is er nog gelegenheid tot deelname aan dit project. Reeds enkele bewoners hebben zich hiervoor aangemeld. Indien u belangstelling heeft in het project Lintelo in het Groen, dan kunt u zich aanmelden via de Lintelo’s Belang (Henk Gussinklo 0543-538213).

Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Lintelo nog fraaier!

Benodigheden
Voor het vervolg dit najaar kunt u ook de speciale documenten gebruiken die zijn ontwikkeld voor het project Lintelo in het Groen. Bekijk de handreiking beplantingsplan_Lintelo_ih_groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten. Gebruik hierbij het speciale schetspapier Lintelo en de Fruitlijst Lintelo.

Ook interessant

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Doe mee aan Huissen Angeren in ‘t groen

gemeente Voorst

Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek

Doe mee aan de Actie Heg en Houtwal 2015

Voorthuizen

Voorthuizen in het Groen

Loil in het Groen

erfadvies

Wageningen in het Groen