Lievelde in het Groen

Lievelde

Doe mee met het beplantingsproject ‘Lievelde in het Groen’. Samen met Lievelds Belang en de gemeente Oost Gelre willen we boeren, burgers en buitenlui enthousiasmeren om (meer) inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Lievelde, maar ook flora en fauna profiteren hiervan volop.

Dit project is afgesloten.

Informatieavond
Inwoners van het buitengebied kunnen met subsidie inheemse bomen en struiken aanplanten op eigen terrein. Op dinsdag 27 september 2016 organiseerden we een informatieavond over het beplantingsproject ‘Lievelde in het Groen’. SLG vertelde over het landschap van Lievelde, welke beplanting hier thuis hoort en wat u kunt doen om uw erf diervriendelijker te maken.

Uitdeeldag tweede ronde
In het plantseizoen van 2017/2018 wordt opnieuw een gezamenlijke bestelling gedaan en wordt het beplantingsmateriaal, de bomen en struiken, op een feestelijke uitdeeldag aan u uitgereikt. De combinatie van gezamenlijke inkoop en subsidiemogelijkheden zorgen ervoor dat de eigen bijdrage voor u beperkt blijft. We hopen zo met elkaar te kunnen genieten van een groener Lievelde.

Het project ‘Lievelde in het Groen’ wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de gemeente Oost Gelre en de provincie Gelderland.

Indien u belangstelling heeft in het project ‘Lievelde in het Groen’, dan kunt u zich aanmelden via onderstaand aanmeldformulier.
Aanmelden kan ook via Clemens Weenink, contactpersoon van Lievelds Belang. Telefoonnummer: 06-29369492.

Uiteindelijk maken we met elkaar het buitengebied van Lievelde nog fraaier!

Benodigheden
Voor het vervolg dit voorjaar kunt u ook de speciale documenten gebruiken die zijn ontwikkeld voor het project Lievelde in het Groen.
Bekijk de handreiking Lievelde in het Groen waarmee u zelf aan de slag kunt en uw wensen voor uw erf op papier kunt zetten.
Gebruik hierbij het schetspapieren de Fruitlijst Lievelde.