Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

hoogstamfruit

Samen met de werkgroep Levend Landschap Lienden, Lingemeer en Ommeren willen we inwoners van het buitengebied graag informeren over de mogelijkheden om inheemse bomen en struiken aan te planten op hun erf. Ook buiten het erf kunnen landschapselementen als singels, houtwallen, boomgaardjes en poelen worden aangelegd. Dit draagt niet alleen bij aan het versterken van het streekeigen landschap rondom Lienden, Lingemeer en Ommeren maar ook flora en fauna profiteren hier volop van.

Werkwijze

In het kader van het project ‘Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen’ worden de inwoners van het buitengebied in de gelegenheid gesteld om met subsidie inheemse bomen en struiken te planten op eigen terrein.

Woensdag 25 november was de informatieavond. We organiseren nog twee ‘inloopdagen’ op 13 en 20 januari 2016 waar grondeigenaren hun individuele beplantingswensen kunnen voorleggen aan onze adviseur om samen te komen tot een uitgewerkt beplantingsplan. U kunt, als u mee wilt doen, de bestanden hieronder downloaden en uw eerste ideeën en wensen op papier zetten.

Op basis van alle individuele beplantingsplannen wordt een gezamenlijke bestelling gedaan en worden op een feestelijke plantdag op 12 maart 2016 de bomen en struiken uitgereikt. Deze combinatie van gezamenlijke inkoop en de subsidiemogelijkheden maakt dat de eigen bijdrage beperkt kan blijven.

Na de plantdag zal het buitengebied van Lienden, Lingemeer en Ommeren er extra fraai uit zien!

Zelf aan de slag met plan voor het erf

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de informatieavond te komen, dan kunt u als nog met de handreiking aan de slag en een afspraak maken voor de inloopdagen op 13 en 20 januari 2016. Ze vinden plaats in Lienden en zijn van 15.00 tot 21.00 uur. Neem hiervoor contact op met ons secretariaat, telefoon 026-3537444. Meer informatie daarover staat ook in de handreiking.

Download de Handreiking beplantingsplan Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen
Download het schetspapier Lienden, Lingemeer en Ommeren in het groen
Download de Fruitlijst Lienden, Lingemeer en Ommeren in het groen

Het project Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen is een vervolg op Levend Landschap Lienden, Lingemeer en Ommeren en wordt mogelijk gemaakt door financiering van de Gemeente Buren en de Provincie Gelderland.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen

gemeente Voorst

Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek