Bewoners dragen bij aan een levend landschap rond Gendt en Doornenburg

beeldmerk levend landschap

Bloeiende bermen voor bijen en andere insecten, beschermen van steenuilen, aanplanten van meer groen zoals hagen, heggen en hoogstamboomgaarden, aanpak van zwerfvuil of nieuwe wandelpaden? Heeft u ideeën om het landschap rond Gendt en Doornenburg aantrekkelijker en meer beleefbaar te maken? Levend Landschap Gendt-Doornenburg is een initiatief van Stichting Lingewaard Natuurlijk, werkgroep Doornenburg, Gendt Vooruit, gemeente Lingewaard en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Ideeën verzamelen voor Doornenburg en omgeving

Voor het Dorpsontwikkelingsplan Gendt zijn in 2019 al concrete wensen verzameld voor de omgeving. Ook voor Doornenburg zijn in 2019 zogenaamde speerpunten geïnventariseerd maar concrete wensen van inwoners zijn nog zeer beperkt geformuleerd. We zijn dan ook met name benieuwd naar de wensen van bewoners uit Doornenburg en omgeving over het landschap rond Doornenburg, bijvoorbeeld wat u het meeste waardeert. Wat is er verdwenen en is het waard om terug te brengen of wat zou u graag anders zien? Misschien heeft u zelfs al een concreet idee om uit te voeren én waar u zelf een bijdrage aan wil leveren? We lezen het graag! Graag inventariseren we alle wensen en ideeën op deze website.

Uitwerken en uitvoeren plannen

Als we de ideeën hebben verzameld, is de volgende stap om de plannen ook daadwerkelijk uit te voeren. Soms is daar wat geld voor nodig, nog vaker gaat het om samenwerking, een helpende hand of beschikbaar stellen van grond. Samen maken we de kern en het landschap rond Gendt en Doornenburg nog aantrekkelijker. Gendt en Doornenburg hebben een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden in het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners starten gemeente Lingewaard, Stichting Lingewaard Natuurlijk en Gendt Vooruit in samenwerking met SLG het project Levend Landschap. Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen. Levend Landschap Gendt Doornenburg wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Lingewaard en de Provincie Gelderland.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Meer over Levend Landschap

Kijk hier voor info over het proces Levend Landschap en enkele voorbeelden.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Middelste bonte specht

Maar liefst 4 verschillende spechtsoorten ontdekt op Landgoed Vosbergen

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Bewoners welkom op digitale startavond Klompenpad Aalst

Doe mee met Loarns Landschap

Doe mee met Levend Landschap Ophemert

Levende bodem, 20e Natuurwerkdag en webinars over biodiversiteit in herfstnummer Landschapsnieuws

De geheimen van kasteelterrein Engelenburg in Herwijnen