Levend Kilder aan de slag met groene omgeving

Op dinsdag 12 mei verzamelt Kilder (gemeente Montferland) ideeën om haar directe woonomgeving samen te vergroenen. De dorpsraad start met ons een “Levend Landschap” waarin de Kildernaren zelf aan de slag gaan met hun landschap. Vrolijke bloemenranden vol bijen en vlinders, stijlvolle hagen en heggen, natuurspeelpad naar het Bergse bos: welke ideeën verzamelen de bewoners? Alle Kildernaren zijn van harte welkom op de ideeënavond in het Kelrehuus, Zuiderstraat 12 in Kilder. Aanvang is om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

“Dorp aantrekkelijker maken voor mens, plant en dier”

De dorpsraad start onder onze begeleiding een traject “Levend Landschap”. De gemeente Montferland stelt hier een subsidie voor beschikbaar om te werken aan een mooie groene omgeving. ‘Essentie ligt bij het samen de schouders onder onze eigen omgeving’, zo stelt Kildernaar Jessica Winter die vanuit de dorpsraad graag aan de slag wil met dit traject. ‘Met gezamenlijke inspanning en een aantal goede ideeën kunnen we de directe omgeving van ons dorp aantrekkelijk maken voor mens, plant en dier.’

Bloemenranden inzaaien

In het buitengebied kunnen bijvoorbeeld heggen aangeplant worden, bloemenranden ingezaaid worden, knotwilgen geplant en een vrijwilligersteam op gezet dat helpt met onderhoud. En wat te denken van een eigen ingang naar het Bergher bos, via een slingerend zandpad met natuurlijke speelelementen voor de kinderen? Het landschap aan de voet van de heuvel van het Bergsche bos tot aan de autobaan leent zich goed voor een zgn. ‘dassenlandschap’: een agrarisch gebied met genoeg groenelementen om de das een goede leefomgeving te bezorgen. En dit is voor de mens een prachtige omgeving voor een ommetje.

Het traject start op dinsdag 12 mei met een algemene ideeënavond: welke ideeën leven er onder de bewoners van Kilder en haar buitengebied?
Iedereen is welkom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen