Biologische pluimveehouderij De Lankerenhof zoekt hulp

De biologische pluimveehouderij De Lankerenhof in Voorthuizen is gelegen in een bijzonder landschap. Eigenaren Chris en Marjanne Borren willen het landschap herstellen en waar mogelijk verdwenen landschapselementen terugbrengen. Zaterdag 16 februari 2019 gaan ze op de boerderij wilgen knotten en in maart gaan ze een haag terug planten. Ze zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om hen hierbij te helpen. Maak kennis met de pluimveehouderij en help mee wilgen knotten. Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier.

Landschapsplan voor meer biodiversiteit

De Lankerenhof is een biologisch legpluimveebedrijf in Voorthuizen met opfokhennen en leghennen. In en rond de stallen hebben de hennen alle ruimte om zich natuurlijk te gedragen. De kippen kunnen scharrelen, eten, drinken, rusten en eieren leggen. De eigenaren willen het milieu zo min mogelijk belasten.
Chris en Marjanne: “We hebben een bedrijfslandschapsplan laten maken met nieuw aan te leggen landschapselementen en hoe je ze moet beheren. Daarmee willen we voorzien in uitloopbehoeften en natuurlijk gedrag van onze kuikens en kippen, bijdragen aan biodiversiteit, ruimtelijke en cultuurhistorische kwaliteit op en rond ons bedrijf”.

Geschiedenis

In 1923 kwamen opa Bor Borren en zijn vrouw Metje naar de Lankerenseweg en bouwde daar een boerderij. In die tijd was het gebruikelijk dat er zowel koeien, varkens als kippen gehouden werden. Het bedrijf ontwikkelde zich verder met veel meer vee. Later hebben Chris en Marjanne het bedrijf overgenomen en in 1999 is hun bedrijf biologisch gecertificeerd en zijn ze verder gegaan met alleen biologische legkippen.

“Houtsnippers voor de uitloop van de kippenstallen”

Samen met Stichting Landschapsbeheer Geldeland organiseren Chris en Marjanne Borren twee werkdagen in het landschap. De eerste werkdag is zaterdag 16 februari 2019 van 10 tot 14 uur. Belangstellenden maken kennis met de pluimveehouderij en gaan daarna wilgen knotten. De tweede werkdag is op vrijdag 15 maart 2019 van 13 tot 16 uur. Dan gaan ze landschapselementen snoeien en een haag aanplanten. Chris en Marjanne: “We willen hiermee ook onze kippen helpen: de landschapselementen worden een bron van houtsnippers voor de uitloop van de kippenstallen”.

Meehelpen?

Chris en Marjanne hebben veel handjes nodig. Vind je het leuk om het landschap mee te helpen onderhouden? Meld je aan voor de werkdagen via:
onderstaand aanmeldformulier. Voor koffie/thee en soep wordt gezorgd. De Lankerenhof is gelegen aan de Lankerenseweg 18 in Voorthuizen.

Deze activiteit is onderdeel van het project Kwaliteitsproducten in een Kwaliteitslandschap en is mogelijk gemaakt door: Europese Unie, Provincie Gelderland, Stichting Streekeigen Producten Nederland, Stichting Erkend Veluws Streekproduct, Eet je Uitzicht!, Van Hall Larenstein en Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Ook interessant

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

foto: Henk van den Burg

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Webinar over biodiversiteit in Nijkerk

Weidevogelvrijwilliger Wiebe Hoekstra telt grutto’s in het Ommerense veld