Landschapsvrijwilligers gezocht voor Huis ‘t Medler

Huis 't Medler

Huis ’t Medler zoekt vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een buitenplaatswerkgroep. Dat is een werkgroep die bijdraagt aan het landschaps- en tuinonderhoud op en om de buitenplaats en het landgoed. Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving op een fantastische plek? Huis ’t Medler en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen u van harte uit voor een informatieavond om nader kennis te maken met deze prachtige buitenplaats. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 27 januari bij Huis ’t Medler, Ruurloseweg 115 te Vorden en begint om 20.00 uur. De auto kunt u parkeren in de oprijlaan, buiten het omgrachte terrein. De zaal ligt aan de oprijlaan: de koffie staat klaar.

Verborgen parel in de Graafschap

100_5250Landgoederen en buitenplaatsen in heel Nederland zijn de parels in ons landschap met bos, prachtige lanen, houtwallen, singels, heggen en historische boerenerven. Huis ’t Medler is een historische buitenplaats, gelegen ten oosten van Vorden en Kranenburg in landgoed Het Medler. Om het huis liggen een siertuin, smeedijzeren hekwerken (die op dit moment worden gerestaureerd) met een nog oorspronkelijk middeleeuws grachtenpatroon en een middeleeuwse pol (een eiland in een brede gracht). Daar stond waarschijnlijk de voorganger van het huidige huis, een soort toren (een middeleeuwse spieker).

Iedereen kan meedoen

Om al dit mooie erfgoed in stand te houden, zijn vrijwilligers nodig. We zoeken mensen die het leuk vinden om in een werkgroep een à twee keer in de maand te gast te zijn op ’t Medler om onder deskundige begeleiding te werken aan dit rijksmonument. Omdat dit terrein normaal niet toegankelijk is, is dit een unieke gelegenheid om deze verborgen parel in het landschap van nabij te beleven en te helpen bij de instandhouding. Iedereen uit Vorden, Ruurlo en omstreken die de handen uit de mouwen wil steken, is welkom: jong, oud, werkend of gepensioneerd.

Informatieavond dinsdag 27 januari 2015

Op de informatieavond wordt u gastvrij onthaald door de familie, door Eelco Schurer (directeur van Het Medler) en door SLG. Het doel van deze avond is om u te laten zien hoe mooi Huis ´t Medler is en op welke manier een vrijwilligersgroep kan helpen bij de instandhouding daarvan. De avond begint om 20.00 uur met een kopje koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur.
SLG zal vertellen over hoe dat gaat in een werkgroep, omdat ze er al verschillende heeft opgezet op landgoederen en buitenplaatsen in Gelderland. Dhr. Schurer zal de historie van Huis ’t Medler presenteren en de mensen voorstellen, die de op te richten werkgroep gaan begeleiden.

Ook interessant

Onderhoudskoffer gereedschappen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

Plantmateriaal bestellen voor vrijwilligers

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen

Vluchtelingen steken handen uit de mouwen op de hei in Wageningen