Landschapsvrijwilligers gezocht voor knotgroep in Hattem

Wilt u zich graag inzetten voor uw eigen omgeving? De gemeente Hattem, Vereniging Landschap en Milieu Hattem zoeken samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken in een knotgroep. Dat is een werkgroep die bijdraagt aan het landschapsonderhoud door knotbomen aan te planten en te knotten in de gemeente Hattem. We nodigen u van harte uit voor een informatieavond om kennis te nemen van de beoogde werkzaamheden en taken van de nieuwe groep. De informatieavond vindt plaats op woensdag 18 januari Vadesto Outdoor Adventure, De Bleek 3 in Hattem. De inloop is vanaf 19.45 uur met een kopje koffie en thee.

Iedereen kan meedoen

Knotbomen zijn kenmerkende landschapselementen, met name in waterrijke gebieden zoals langs de IJssel. De gemeente Hattem, Vereniging Landschap en Milieu Hattem en SLG willen de bestaande knotbomen graag in stand houden en daar waar mogelijk nieuwe bomen aanplanten. Voor deze werkzaamheden zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om in een vrijwilligerswerkgroep samen te werken aan een mooier landschap. Iedereen uit Heerde en omstreken is welkom: jong, oud, werkend, werkeloos of gepensioneerd, ervaren of niet ervaren. U bent ervan verzekerd dat uw vrije tijd een goede en plezierige invulling krijgt.

Verfraaiing van het landschap

Op de informatieavond wordt u gastvrij onthaald door SLG en de gemeente Hattem. Het doel van deze avond is om u te laten zien hoe mooi de gemeente Hattem is en op welke manier een vrijwilligersgroep kan helpen bij de instandhouding en verfraaiing van dit landschap door het beheren van knotbomen. SLG geeft uitleg over hoe de oprichting van de nieuwe werkgroep in z’n werk gaat en welke werkzaamheden door de groep kunnen worden opgepakt. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur met een kopje koffie en thee en duurt tot ongeveer 21.30 uur.