Landschapsversterking Nijkerkerveen voor aansluiting van erf en landschap

De gemeente Nijkerk is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Landschapsversterking Nijkerkerveen’ dit kostbare landschap verder kan versterken. In samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk verbeteren.

Informatieavond 23 mei 2019

Op donderdag 23 mei wordt speciaal voor dit project een informatieavond georganiseerd bij Muziekvereniging Concordia, Van Rootselaarstraat 7 in Nijkerkerveen. Aanvang is om 20.00 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.45 uur.

Beplantingsplan

Voorwaarde voor de subsidie is dat uw perceel ca. 0,5 hectare groot is, zodat er 15 hoogstamfruitbomen, 20 laan- of knotbomen of 10 are andere beplanting aangelegd kan worden. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner vervolgens een vrijblijvend bezoek van een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege subsidie van de gemeente Nijkerk en provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project is om bedrijven, schuren, erven en de gronden daaromheen te verfraaien met streekeigen landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan enkele solitaire bomen, elzensingels, struweelhagen, knotbomen of hoogstamfruitbomen. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen.

Programma

Tijdens de informatieavond op 23 mei krijgt u meer informatie over het project en is het mogelijk om u direct aan te melden.
19.45 uur – Inloop met koffie en thee
20.00 uur – Opening door wethouder Oosterwijk van de gemeente Nijkerk
20.05 uur – Informatie over het beplantingsproject ‘Landschapsversterking Nijkerkerveen’ door Eward Timmerman (Stichting Landschapsbeheer Gelderland)
21.15 uur – Vragen en aanmelden project
21.45 uur – Afsluiting

Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om de informatieavond te bezoeken maar wel interesse hebben, kunnen contact opnemen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Robert Keizer, telefoon 026 353 74 44. Vrijblijvend inschrijven is mogelijk via onderstaand aanmeldformulier.

Landschapsversterking Nijkerkerveen

Hiermee meldt u zich vrijblijvend aan voor het project Landschapsversterking Nijkerkerveen. De velden met een * zijn verplicht.
  • Via Landschapsnieuws houden we bewoners en vrijwilligers in Gelderland op de hoogte over nieuwe projecten en acties in het landschap. U kunt zich op ieder moment weer afmelden via een link onderaan iedere editie van Landschapsnieuws.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Kootwijkerbroek in het Groen

Doe mee met Landschapsimpuls Uddel

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Doe als Leonoor uit Dodewaard en plant fruitbomen en struiken voor bijen en vogels!

Biodiversiteitsimpuls Hattem