Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Het zoemt in deze zomerse editie van Landschapsnieuws, binnenkort opent het 100ste Gelderse Klompenpad. We besteden aandacht aan hoogstamboomgaarden en hun bestuivers, de wilde bijen. Hommels zijn ook wilde bijen, er zijn 29 soorten. We presenteren de Rossel Collectiesoorten, bijzondere historische fruitrassen en organiseren een webinar op 24 juni hierover met naamgever Hennie Rossel. Joep en Paul zijn de kartrekkers van Levend Landschap Winssen, lees waar ze nu mee bezig zijn en wat hun motiveert om zich in te zetten voor hun dorp. Leuk is ook het verhaal over de inventarisatie op Landgoed Vosbergen waar maar liefst 4 soorten spechten leven. Of doe inspiratie op in een heemtuin. Lees hoe u zich kunt aanmelden voor drie inspiratieochtenden. Mooie zomer gewenst!

Lees Landschapsnieuws (PDF)

Landschapsnieuws ontvangen?

Wilt u onze nieuwsmail ontvangen? Dat kan! Vul dan uw gegevens hiernaast/onder in en u ontvangt Landschapsnieuws automatisch.

Speciaal voor iedereen woonachtig in het buitengebied brengen we vier maal per jaar deze nieuwsmail uit. Hierin staan leuke nieuwtjes en berichten over activiteiten, tips en adviezen voor aanplant en onderhoud van al het groen op en rondom het erf, een kalender met activiteiten en nog veel meer.

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Open dag bij Bosbrigade Nunspeet op 30 oktober

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

Gerrit Zeldenrust uit Haaften uitgeroepen tot Gelderse boerenlandvogelvrijwilliger 2021

Ben jij onze vrijwillige Gelderland coördinator voor de campagne Meer Bomen Nu?

Informatiedag over ecologisch beheer in Nijkerk op 23 oktober

Project Poelen.nu zet poelen op de kaart

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit