Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Het zoemt in deze zomerse editie van Landschapsnieuws, binnenkort opent het 100ste Gelderse Klompenpad. We besteden aandacht aan hoogstamboomgaarden en hun bestuivers, de wilde bijen. Hommels zijn ook wilde bijen, er zijn 29 soorten. We presenteren de Rossel Collectiesoorten, bijzondere historische fruitrassen en organiseren een webinar op 24 juni hierover met naamgever Hennie Rossel. Joep en Paul zijn de kartrekkers van Levend Landschap Winssen, lees waar ze nu mee bezig zijn en wat hun motiveert om zich in te zetten voor hun dorp. Leuk is ook het verhaal over de inventarisatie op Landgoed Vosbergen waar maar liefst 4 soorten spechten leven. Of doe inspiratie op in een heemtuin. Lees hoe u zich kunt aanmelden voor drie inspiratieochtenden. Mooie zomer gewenst!

Lees Landschapsnieuws (PDF)

Landschapsnieuws ontvangen?

Wilt u onze nieuwsmail ontvangen? Dat kan! Vul dan uw gegevens hiernaast/onder in en u ontvangt Landschapsnieuws automatisch.

Speciaal voor iedereen woonachtig in het buitengebied brengen we vier maal per jaar deze nieuwsmail uit. Hierin staan leuke nieuwtjes en berichten over activiteiten, tips en adviezen voor aanplant en onderhoud van al het groen op en rondom het erf, een kalender met activiteiten en nog veel meer.

Ook interessant

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

Webinar over unieke Achterhoekse fruitcollectie van Hennie Rossel

Grote belangstelling voor webinars over financiering van natuurinclusieve landbouw

foto: Henk van den Burg

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe