Landschapsknokker 2020 naar Rieny Putmans

De Landschapsknokker is een vrijwilliger die zich al langere tijd bijzonder inzet voor het landschap en het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Rieny Putmans is coördinator van landschapsbeheergroep Werkgroep Oké in Zevenaar werd vandaag uitgeroepen tot Landschapsknokker. Rieny is heel veelzijdig en zet zich nagenoeg dagelijks heel praktisch en uitvoerend in voor de natuur en het landschap. Na de uitreiking van de prijs gingen de vrijwilligers én de jury aan de slag met het knotten van wilgen in Oud Zevenaar.

Foto: Landschapsknokker Rieny Putmans (links) en directeur-bestuurder SLG Arjan Vriend (rechts)

Onmisbaar vrijwilligerswerk

Rieny Putmans ontving de Landschapsknokker uit handen van directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje én een geldbedrag van € 500, te besteden aan het landschap. Wethouder Belinda Elfrink van gemeente Zevenaar sprak haar waardering uit voor het onmisbare vrijwilligerswerk van Rieny en de andere leden van de werkgroep en bood een taart aan namens de gemeente Zevenaar.

Foto: Wethouder Belinda Elfrink (links) biedt taart aan, Landschapsknokker Rieny Putmans (rechts)

Duizendpoot in het landschap

Rieny is enorm hulpvaardig, deskundig en heel soepel in de omgang, hij is een heel positief ingesteld persoon, die graag samen met gelijkgestemden aan het werk gaat in de natuur en het landschap. Stichting Landschapsbeheer Gelderland ondersteunt vier vrijwilligersgroepen waar Rieny een belangrijke rol bij vervult. Naast coördinator van Werkgroep Oké is Rieny coördinator van de werkgroep landschapsbeheer van de IVN afdeling Oude IJsselstreek, van de Hoogstambrigade Zevenaar en actief binnen de Klompenpadwerkgroep van het Rijnstrangenpad met het maaien van ruige stukken.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs 2020 gaat dit jaar naar Gerald van Erkel, coördinator van Zwerfafvalbrigade Geldermalsen. Hij is sinds twee jaar zeer actief met het schoonhouden van zijn omgeving en het motiveren en stimuleren van anderen.

Kennis, kunde en gereedschappen

Stichting Landschapsbeheer Gelderland betrekt vrijwilligers bij het landschap en faciliteert vrijwilligersgroepen met kennis, kunde en gereedschappen. Ieder jaar roept SLG traditiegetrouw een vrijwilliger uit tot Landschapsknokker. Met deze prijs wil SLG de aandacht vestigen op de maatschappelijke relevantie van vrijwilligerswerk in het landschap. In Gelderland zetten ruim 13.000 vrijwilligers zich in voor het landschap, door te knotten, te snoeien en aan te planten. Dit is goed voor ruim €6 miljoen vermeden kosten, wanneer dit werk door professionals gedaan had moeten worden.

Ook interessant

Landschapsknokker 2021 naar Albert Smit

Opening 100ste Gelderse Klompenpad in Alphen aan de Maas

Klompenpad

Eerste Klompenpad in gemeente Montferland is open vanaf 2 juli

Zoemende boomgaarden en 100ste Gelderse Klompenpad in Landschapsnieuws

Locaties gezocht voor vijf bijenoases in Wageningen

foto: Henk van den Burg

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek naar graasdruk op de Veluwe

Webinar over biodiversiteit in Nijkerk

Weidevogelvrijwilliger Wiebe Hoekstra telt grutto’s in het Ommerense veld