Landschapsimpuls Nijbroek voor aansluiting van erf en landschap

Veenontginning Nijbroek

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

De gemeente Voorst is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Landschapsimpuls Nijbroek’ dit kostbare landschap verder kan versterken. In samenwerking met Plaatselijk Belang Nijbroek en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Op woensdag 7 september wordt speciaal voor dit project een informatieavond georganiseerd in Dorpshuis De Arend in Nijbroek. Wethouder Arjen Lagerweij opent deze informatieavond.

Voorwaarde voor de subsidie is dat er minimaal 15 hoogstamfruitbomen of 20 laan- of knotbomen, een poel of 10 are beplanting aangelegd wordt. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Voorst en de Provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan laan- of knotbomen, struweelhaag, elzensingel, hoogstamfruitbomen of een poel. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen. Het project leent zich bij uitstek om samen met de buren op te pakken.

Bekijk hier een flyer over het landschapstype Veenontginning Nijbroek: https://www.landschapsbeheergelderland.nl/wp-content/uploads/Veenontginning-Nijbroek.pdf

Uitdeeldag

De uitdeeldag van het beplantingsmateriaal is op 25 februari. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.