Landschapsimpuls Loenen voor aansluiting van erf en landschap

De gemeente Apeldoorn is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Landschapsimpuls Loenen’ dit kostbare landschap verder kan versterken. In samenwerking met de Dorpsraad Loenen en ons kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Op donderdag 21 april wordt speciaal voor dit project een informatieavond georganiseerd in De Bruisbeek, Loenerdrift 80 in Loenen. Komt u ook?

Voorwaarde voor de subsidie is dat er minimaal 15 hoogstamfruitbomen of 20 laan- of knotbomen, een poel of 10 are beplanting aangelegd wordt. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Apeldoorn.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamfruitbomen of een poel. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.