Landschapsimpuls Klarenbeek en Beekbergse Beek

gemeente Voorst

De gemeente Apeldoorn is trots op haar landelijke omgeving en wil met het project ‘Landschapsimpuls Klarenbeek’ dit kostbare landschap verder versterken. In samenwerking met ons, Klarenbeeks Belang en de provincie Gelderland kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Speciale aandacht is er voor het gebied rond de Beekbergse Beek.

Voorwaarde voor de subsidie is dat er minimaal 15 hoogstamfruitbomen of 20 laan- of knotbomen, een poel of 10 are beplanting aangelegd wordt. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner vervolgens een vrijblijvend bezoek van onze adviseur. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via ons. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Apeldoorn en de Provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen. Het project leent zich bij uitstek om samen met de buren op te pakken.

Beekbergse Beek

Voor de zone aan weerszijden van de Beekbergse Beek willen gemeente Apeldoorn, Natuurmonumenten in afstemming met Waterschap Vallei & Veluwe daarnaast nieuwe natuur ontwikkelen en de wandelmogelijkheden verbeteren. Deze natuurontwikkeling willen we graag samen met bewoners en grondeigenaren in dit gebied doen.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

 

 

Ook interessant

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Bewoners welkom op digitale informatieavond Klompenpad Harfsen

Geert Bouwman en Geert Tijssen, vrijwilligers van de werkgroep Ommetje Steenoven en Hofstedepad

Het Steenoven- en Hofstedepad: een nieuwe wandelroute in Angeren en Huissen

AHN kaart handige tool voor boomgaard inventarisatie

hoogstamfruit

Lienden, Lingemeer en Ommeren in het Groen

Winssense vrijwilligers schenken een echte ‘Haneman’

Knotgroep Heerde

Nieuwe knotgroep Heerde aan het werk

Doe mee aan Huissen Angeren in ’t groen