Landschapsimpuls Emst-Vaassen voor aansluiting van erf en landschap

Wegens grote belangstelling is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

De gemeente Epe is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Landschapsversterking Emst-Vaassen’ dit kostbare landschap verder kan versterken. In samenwerking met Emster Belang en Stichting Landschapsbeheer Gelderland kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk verbeteren. Op dinsdag 4 juni 2019 wordt speciaal voor dit project een informatieavond georganiseerd in De Hezebrink, Dominee van Rhijnstraat 69 in Emst. Aanvang is om 20.00 uur.

Voorwaarde voor de subsidie is dat uw perceel minstens 1 hectare groot is, zodat er 15 hoogstamfruitbomen, 20 laan- of knotbomen of 10 are andere beplanting aangelegd kan worden. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner vervolgens een vrijblijvend bezoek van een adviseur van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege subsidie van de gemeente Epe en provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap

Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met streekeigen landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan enkele solitaire bomen, elzensingels, struweelhagen, knotbomen, hoogstamfruitbomen of vogelbosjes. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen.

Programma

Adviseur Eward Timmerman aan de keukentafel

Tijdens de informatieavond op 4 juni krijgt u meer informatie over het project en is het mogelijk om u direct aan te melden.

  • 19.45 uur Inloop met koffie en thee
  • 20.00 uur Welkom door Emster Belang
  • 20.05 uur Opening door ambtenaar gemeente Epe
  • 20.15 uur Informatie over het beplantingsproject ‘Landschapsversterking Emst-Vaassen’ door Eward Timmerman (SLG)
  • 21.15 uur Vragen en aanmelden project
  • 21.45 uur Afsluiting

Wegens grote belangstelling is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Ook interessant

Help vogels en plant een vogelbosje met bessen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van Doetinchem

625 “Appeltjes van Oranje” voor de gemeente Buren

Doe mee met Buitengebied Bennekom in het Groen

hoogstamfruit

Help mee en zet Neder-Betuwe in het groen

Veenhuizerveld

Gebiedsproces Veenhuizerveld

Doe ook mee met beplantingsproject Maasdriel in het Groen

Doe mee aan de actie Houd de Bongerd Hoog in West Betuwe!