Werkgroep Boswachterij Gortel

Het organiseren van het onderhoud van particuliere landgoederen is een grote uitdaging. Via de oprichting van Landgoed- en Buitenplaatswerkgroepen hopen we een duurzame manier van instandhouding van het karakteristieke landschap op landgoederen te ontwikkelen. Samen met landgoedeigenaren zetten we werkgroepen op waarvan de vrijwilligers het landschapsonderhoud aanpakken.

De werkgroep Boswachterij Gortel bestaat uit een groep enthousiaste mensen, die meewerken aan het onderhoud van Boswachterij Gortel, onderdeel van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo, gelegen ten westen van Emst en Vaassen.

De Koninklijke Houtvesterij is op zijn beurt onderdeel van Kroondomein Het Loo, samen met Paleispark Het Loo. Uitgestrekte bos- en heidegebieden bepalen het beeld. Het gebied is al ruim 300 jaar verbonden met het Huis Oranje-Nassau.

De verbintenis met de Oranjes heeft Kroondomein Het Loo gevormd tot wat het nu is: een meer dan 10.000 hectare groot bezit met een rijke cultuurhistorie, grote biologische diversiteit en veel landschapsschoon. Hiermee heeft Kroondomein Het Loo een unieke positie op de Veluwe en in Nederland.

Velen onder u zullen regelmatig hebben gefietst, gewandeld of paardgereden in de Boswachterij Gortel en genoten hebben van wat hier te beleven is.

Iedereen kan meedoen aan onze werkgroep: jong, oud, werkend of met pensioen. Ook ervaring met groenonderhoud is niet noodzakelijk.

De werkgroep werkt op de dinsdagochtend, één keer in de twee weken in de Boswachterij. Het verzamelpunt is verschillend en wordt vooraf per mail gecommuniceerd. We verzamelen om 08.30 uur op de aangegeven locatie.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Werkgroep Boswachterij Gortel of deelnemen aan hun activiteiten, dan kunt u per email contact opnemen met de coördinator:

E-mail: Dhr. G. Kozijn

De groep is werkzaam in gemeente Epe. We hanteren momenteel een wachtlijst ivm meerdere aanmeldingen en te weinig gereedschap.