Maak kennis met landgoed Vosbergen en steek de handen uit de mouwen tijdens de publiekswerkdag!

Kom zaterdag 5 oktober sfeer proeven op de historische 17de eeuwse buitenplaats Vosbergen in Heerde! U krijgt tijdens de publiekswerkdag een rondleiding van de familie over de buitenplaats en het landgoed Vosbergen met tuin, bos, oude lanen en weilanden. Op deze dag kunnen belangstellenden meer te weten komen over werken op Vosbergen als groene vrijwilliger. U maakt kennis met de werkzaamheden die vrijwilligers kunnen doen om bij te dragen aan de instandhouding hiervan. Aanmelden voor de publiekswerkdag kan door een e-mail te sturen naar vrijwilligersvosbergen@gmail.com.

Historische buitenplaatsen in heel Nederland zijn de parels in ons landschap met prachtige landhuizen en monumentale bijgebouwen. Landgoed Vosbergen is een buitenplaats en landgoed in de gemeente Heerde. Het bestaat uit bos afgewisseld met weilanden, houtsingels en lanen. Het landgoed is sinds 1715 in het bezit van de familie Van Dedem en is grotendeels opengesteld. Zo loopt het Klompenpad Vosbergenpad over het landgoed. U kunt er heerlijk tot rust komen en genieten van de natuur. Landgoed Vosbergen en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) richten gezamenlijk een vrijwillige buitenplaatswerkgroep op, die kan helpen bij het herstel en onderhoud.

“Vrijwilligers worden gastvrij onthaald door Landgoed Vosbergen”

Landgoedeigenaar Gijs van Dedem vertelt: “Werken met vrijwilligers geeft een enorme voldoening: een klus die voor een enkel persoon haast onoverkomelijk lijkt, kan met een groep vrijwilligers in een paar dagen worden geklaard; dat levert een tastbaar en zichtbaar resultaat!”.

Programma zaterdag 5 oktober 2019

Tijdens de ontvangst met koffie/thee om 10.00 uur vertelt Gijs van Dedem over de toekomstplannen van het landgoed en hoe een te vormen vrijwilligersgroep kan bijdragen aan het behoud. Daarna volgt een rondleiding over het landgoed en kunt u even kort kennismaken met het werk dat gedaan kan worden. Hierbij kunt u denken aan snoeien en zagen in het bos, onderhoud van paden en aanplant van struiken voor meer biodiversiteit.
Om 12.30 uur staat er een lunch klaar voor alle deelnemers. Saskia Bemer van SLG vertelt over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen. Vanaf 2012 heeft SLG 30 werkgroepen op Gelderse landgoederen & buitenplaatsen opgezet en heeft hierbij veel ervaring opgedaan met het oprichten, toerusten en begeleiden van vrijwilligersgroepen. Na afloop kunt u aangeven of u vaker als vrijwilliger wilt helpen. Bekijk de flyer

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022