Landgoed ’t Meenink bij Hengelo Gld. zoekt vrijwilligers met een hart voor groen!

Landgoed ’t Meenink ligt verborgen aan de rand van Hengelo Gld. als een parel in het landschap. Wilt u zich graag in goed gezelschap inzetten voor uw eigen omgeving? Het landgoed wordt onderhouden door de familie die er woont en zij zoekt nu vrijwilligers uit de omgeving om dit werk samen met hen te doen in een nieuwe vrijwilligersgroep. Herstel van de oude boomgaard en historische moestuin behoort tot de mogelijkheden. Landgoed ’t Meenink en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) nodigen belangstellenden van harte uit voor een informatieavond om nader kennis te maken met dit landschapsschoon en de mogelijkheden om als vrijwilliger bij te dragen aan de instandhouding hiervan. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 9 oktober 2018 in “Ons Huis”, Beukenlaan 30, 7255 DM te Hengelo Gld. Aanvang is om 19.30 uur. De koffie met koek staat klaar.

Help mee om een mooi en intiem gelegen Rijksmonument in stand te houden

De landgoederen in de gemeente Bronckhorst, zoals landgoed ’t Meenink, zijn bekend om hun pracht, maar vragen ook veel inzet voor de instandhouding ervan. ’t Meenink is een verborgen pareltje in het landschap, pal naast Hengelo met een monumentale buitenplaats, park, bos, een oude boomgaard, weides en lanen. De familie werkt met veel toewijding om dit mooie landschap te bewaren voor de toekomst. Uw hulp is daarbij zeer waardevol. U bent daarom van harte welkom om binnen uw eigen mogelijkheden ook mee te helpen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland helpt de familie met zoeken naar vrijwilligers met een hart voor groen. Louise Rouppe van der Voort en Karel van Basten Batenburg: “Voor het behoud van ’t Meenink, onderdeel van het Hengelose landschap, willen wij als familie graag samen met enthousiaste vrijwilligers aan de slag. Er is veel te doen: in de buitenlucht genieten van bezig zijn in park, tuin en bos. En daarna met elkaar de gezelligheid met een kop koffie.”

Programma informatieavond

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en duurt tot uiterlijk 21.30 uur. Na de ontvangst met koffie/thee zijn er twee verhalen. Karel van Basten Batenburg vertelt over de geschiedenis van het landgoed met oude foto’s en wat er te doen is. André Kaper van SLG vertelt over het vrijwilligerswerk en hoe dat eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen.

Wie kan meedoen?

Eigenlijk iedereen die het leuk vindt om op zaterdagen een halve dag te komen om te zagen, te snoeien of bomen te planten, in goed gezelschap: jong, oud, werkend, zonder werk, man of vrouw. Het is de bedoeling om een leuke groep te vormen, die samen met de familie aan het werk gaat. Voor het groene werk is weinig voorkennis vereist, omdat de vrijwilligersgroep goed wordt begeleid. Nadat de groep is opgericht wordt een basistraining handgereedschap gegeven.

Landgoedwerkgroep

De nieuwe landgoedwerkgroep wordt na oprichting gefaciliteerd door de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). SLG heeft vanaf 2012 31 vrijwilligersgroepen opgericht op landgoederen en buitenplaatsen in heel Gelderland en is vanwege deze ervaring door het landgoed gevraagd mee te helpen met het oprichten van een landgoedwerkgroep voor dit landgoed.

Ook interessant

Informatieavond Zwerfafvalbrigade Buren

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Hattem

Laorns Enkenpad: eerste Klompenpad in wandelgemeente Lochem

Doe inspiratie op voor het voorjaar in Landschapsnieuws!

Feestelijke opening van Klompenpad Kids in Nijbroek

Informatieavond over patrijzen, boerenlandvogels en vrijwilligerswerk

Vrijwilliger Jack van Dongen vindt opnieuw eerste kievitsei in Gelderland

Vondst eerste kievitsei is de start van het weidevogelseizoen 2022