Landgoed Soelen zoekt groene vrijwilligers!

AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK

Staatsbosbeheer en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) richten gezamenlijk een vrijwilligersgroep op, die gaat helpen bij het herstel en onderhoud van de hoogstamfruitbomen en de landschapselementen op landgoed Soelen. Geïnteresseerd? Kom zaterdag 3 oktober 2020 naar de publiekswerkdag voor meer informatie.

Programma

We verzamelen op 3 oktober om 10.00 uur op de parkeerplaats ‘Landgoed Soelen’, tegenover Achterstraat 60 te Zoelen. Een boswachter van Staatsbosbeheer geeft een rondleiding en vertelt over de geschiedenis en het werk op de buitenplaats. Daarna kunt u even proeven aan het vrijwilligerswerk. Om 12.15 uur staat er een eenvoudige lunch klaar voor alle deelnemers. Vervolgens vertelt Martijn Grievink van SLG hoe het vrijwilligerswerk eruitziet bij de andere Gelderse landgoed- en buitenplaatswerkgroepen. Wilt u meedoen aan deze dag? Vanwege de coronamaatregelen vragen wij u zich voor de publieksdag aan te melden. Dat kan voor 28 september a.s via onderstaand aanmeldformulier. Er geldt een maximum van 20 deelnemers. We houden ons op de publieksdag aan de RIVM richtlijnen.

Groene parel van Buren

Buitenplaatsen zijn groene parels in ons landschap met prachtige landhuizen en veel natuur. Kasteel Soelen is het hoofdgebouw van het rijksbeschermde, historische landgoed Soelen in de gemeente Buren. Op de buitenplaats liggen niet alleen prachtige bossen en weilanden maar ook een historische hoogstamboomgaard.

Vrijwilligerswerk op landgoederen en buitenplaatsen

Sinds 2012 heeft SLG meer dan dertig werkgroepen op Gelderse landgoederen & buitenplaatsen opgezet en heeft veel ervaring met het oprichten, toerusten en begeleiden van vrijwilligersgroepen.

Ook interessant

Word ook een weidevogelbeschermer en meld je aan voor de online cursus

Vrijwilligers gezocht voor het behoud van hoogstamboomgaarden Oude IJsselstreek

Help de akkervogels in de Bommelerwaard met een patrijzenhaag!

Helmen, vogelbosjes en andere beplantingsacties in Landschapsnieuws

Waardering voor vrijwilligers in het landschap op Dag van de vrijwilliger

Luisterbankjes, helmenactie en informatieblad bijenhotel in Nieuwsmails voor vrijwilligers

Bewoners welkom op startavond Klompenpad Wilp

Samen voor de natuur: Jong en oud aan de slag tijdens de Natuurwerkdag