Kom naar de werkconferentie Biodiversiteit

kleine klokjesbij_Peter _Eekelder

Op 11 september in de avond organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van gemeente West Maas en Waal een werkconferentie over biodiversiteit. Doel van deze werkconferentie is om tot concrete projecten te komen om de biodiversiteit in de gemeente West Maas en Waal te versterken. We nodigen u van harte uit voor deze werkconferentie. Het programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Rond 22.00 uur is de bijeenkomst afgelopen. U kunt zich aanmelden via info@landschapsbeheergelderland.nl of via 026-3537444. Geeft u aan als u met meer mensen komt? Na aanmelding ontvangt u praktische informatie over de werkconferentie.

Biodiversiteit onder grote druk

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in de gemeente West Maas en Waal. Recent onderzoek naar insecten heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid, doordat het landelijk gebied steeds eenvormiger is geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting.
Dat bestuivers (waaronder wilde bijen) het moeilijk hebben en in aantal achteruit gaan, is nadelig voor de biodiversiteit als geheel. Veel planten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. Dat geldt indirect eveneens voor de dieren die daarvan weer afhankelijk zijn. En zonder bestuivers komt uiteindelijk ook onze voedselvoorziening in gevaar!

Werkconferentie Biodiversiteit

Tijdens de werkconferentie geeft SLG een beeld van mogelijke biodiversiteitsprojecten. Daarnaast horen wij graag uw ideeën voor projecten. Zo werken we samen aan een veelzijdig programma om de biodiversiteit in de gemeente te versterken.

Ook interessant

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Berkelland

Doe ook mee met Hellouw in het Groen

Webinar over biodiversiteit in gemeente Harderwijk op 29 april

Startavond over onderhoud en beheer van poelen in Apeldoorn

Online cursus Alles over de Edese landschappen

Biodiversiteitsplan voor bewoners in het buitengebied van West Maas en Waal

Webinar over landschap en biodiversiteit in Heumen op 22 april

Start Leernetwerk Biodiversiteit voor Buitenlui