Kom naar de werkconferentie Biodiversiteit

kleine klokjesbij_Peter _Eekelder

Op 11 september in de avond organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van gemeente West Maas en Waal een werkconferentie over biodiversiteit. Doel van deze werkconferentie is om tot concrete projecten te komen om de biodiversiteit in de gemeente West Maas en Waal te versterken. We nodigen u van harte uit voor deze werkconferentie. Het programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Rond 22.00 uur is de bijeenkomst afgelopen. U kunt zich aanmelden via info@landschapsbeheergelderland.nl of via 026-3537444. Geeft u aan als u met meer mensen komt? Na aanmelding ontvangt u praktische informatie over de werkconferentie.

Biodiversiteit onder grote druk

Om verschillende redenen is de biodiversiteit sterk afgenomen, ook in de gemeente West Maas en Waal. Recent onderzoek naar insecten heeft dat duidelijk laten zien. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid, doordat het landelijk gebied steeds eenvormiger is geworden met weinig ruimte voor bloeiende beplanting.
Dat bestuivers (waaronder wilde bijen) het moeilijk hebben en in aantal achteruit gaan, is nadelig voor de biodiversiteit als geheel. Veel planten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving door insecten. Dat geldt indirect eveneens voor de dieren die daarvan weer afhankelijk zijn. En zonder bestuivers komt uiteindelijk ook onze voedselvoorziening in gevaar!

Werkconferentie Biodiversiteit

Tijdens de werkconferentie geeft SLG een beeld van mogelijke biodiversiteitsprojecten. Daarnaast horen wij graag uw ideeën voor projecten. Zo werken we samen aan een veelzijdig programma om de biodiversiteit in de gemeente te versterken.

Ook interessant

Bewoners Heerde gaan biodiversiteit versterken

Inspiratiedag voor buitenlui over biodiversiteit in Sinderen

Informatieavond biodiversiteit gemeente Buren

Meer bloemen, vlinders en bijen in Zaltbommel? Doe nu mee!

Biodiversiteitsplan voor grondeigenaren in de gemeente Zaltbommel

Informatieavond subsidie landschap en biodiversiteit in Heumen

Ambassadeurs voor biodiversiteit gezocht!

Schoolkinderen zaaien bloemen in voor wilde bijen en vlinders